Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Otroliga motgångar för Antti Vikström i Tokyo – utslagen direkt efter att ha fått ta till reservpilbågens reservpilbåge: "Aldrig hänt tidigare"

Programmet är inte längre tillgängligt

Antti Vikström har hållit på med bågskytte i 20 år och aldrig tidigare har hans pilbåge gått sönder då han skjutit. I OS i Tokyo hände det hela två gånger och finländaren blev utslagen direkt. "Dessa pilbågar har tidigare varit toppen", suckar Vikström.

Malaysiern Khairul Anuar Mohamad gjorde det betydligt bättre i rankningsrundan än Antti Vikström, men när duon möttes i den första omgången av OS-bågskyttet var det finländaren som radade upp tia efter tia inledningsvis.

Mohamad sköt skakigt och finländaren var bara en poäng från avancemang då han gick upp i 5–1-ledning. Därefter fick malaysiern mer grepp om matchen och sedan hände det som inte borde kunna hända för Vikström – igen.

Finländaren laddade för sitt andra skott i femte setet då hans pilbåge plötsligt brast.

– Precis samma sak hände i torsdagens officiella träning. Det här har aldrig hänt tidigare – nu skedde det två gånger i OS, suckar Vikström för Yle.

"Tycker att jag sköt jättebra"

Han noterades för en nolla i setet då han inte hann avlossa en pil från sin reservpilbåge, eller rättare sagt reservpilbågens reservpilbåge.

– Jag vet inte om jag fått ett dåligt parti av pilbågar, men som sagt har det här inte hänt tidigare under mina 20 år.

Mohamad utnyttjade det osannolika och kvitterade till 5–5. Matchen avgjordes med omskjutning – där malaysiern var bättre med 10–9.

Vikströms OS fick ett blixtsnabbt slut på ett ytterst surt sätt.

– Jag tycker att jag sköt jättebra, det var bara en pil som kändes spännande. Och så händer det där... så där är det i bland, konstatarar den 28-årige läkaren besviket.

– Man får fundera på vad man ska göra, de här pilbågarna har tidigare varit toppen. I dag är man besviken på utrustningen, fortsätter Vikström, som tänker sikta mot OS i Paris om tre år.