Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaotiska starten för OS-debutanterna Kurtbay och Keskinen: Krockade först med boj och kapsejsade i sista racet

Från 2021
Programmet är inte längre tillgängligt
Dramatisk start när finländska båtlaget kapsejsar - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det blev en händelserik första OS-dag för Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen, men inte enbart på ett positivt sätt. Duon hann uppleva toppar och djupa dalar under dagens tre starter.

Finland har fem seglare på plats i Tokyo och tre av dessa har redan tidigare inlett sina OS-regattor. I dag var Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen sista paret ut då de första starterna avgjordes i Nacra 17.

Och det blev en händelserik dag för de finländska OS-debutanterna. I den första starten var man uppe på femte plats, men krockade med en boj och tappade många placeringar.

– Vi började väldigt bra men sedan inleddes en ganska brant nedförsbacke, säger Keskinen till Yle.

"Varit med om alla möjliga misstag och händelser"

Båtlaget hann med en nionde plats i andra starten innan det stora debaclet inträffade. I den sista starten kapsejsade man och slutade näst sist.

– Det sker mycket längre bak och det är svårt att hålla sig undan trängseln. I täten kan man segla ostört, säger Kurtbay.

Dagens misstag grämer extra mycket då vindförhållandena var perfekta för båtlaget. Kurtbay och Keskinen har en plats bland de tio bästa som målsättning, och efter den första dagen ligger man på 14:e plats.

– Nu har vi varit med om alla möjliga misstag och händelser. I morgon startar vi från rent bord, säger Keskinen.

Spännande avslutning väntar för Petäjä-Sirén

Tre starter stod på programmet för Tuuli Petäjä-Sirén i RS:X-klassen i dag, och hon gjorde jämna insatser. Petäjä-Siréns prestationer gav resultatraden 10, 11 och 12.

Det gör att hon ligger på elfte plats i totalen inför torsdagens tre starter. Då gäller det för Petäjä-Sirén att försöka plocka in poäng så att hon når den viktiga tiondeplatsen. De tio bästa får nämligen tävla i medaljracet.

– Jag hade några bra starter i dag och är sjukt nära de tio bästa. Det blir spännande i morgon. Det är jämnt också bakom mig så jag kan inte börja fokusera på någon enskild seglare. Det gäller bara att göra en bra insats, säger hon.

Diskussion om artikeln