Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jaro tappade andra raka, VPS starkare i Österbottenderbyt – nya KPV-tränaren Widjeskog fick smakstart på sejouren

VPS firar mål.
Bildtext VPS firar mål (arkivbild).

Ligakandidater? Just nu ser det inte ut som så. FF Jaro har förlorat två matcher på raken, på onsdagskvällen var det VPS som knep tre poäng mot Jakobstadslaget. Samtidigt lyckades KPV skrälla mot Gnistan.

Jaro har varit riktigt formstarka den här säsongen i fotbollsettan. Men att spela mot svartvitrandiga lag i julihettan verkar inte vara Jakobstadslagets grej.

På lördagen åkte Jaro på ett bakslag på hemmaplan mot TPS. På onsdagskvällen förlorade Jaro mot VPS på Nya Sandviken.

Det gick snett direkt för gästerna. Kalle Multanen satte in 1–0 efter bara fem spelade minuter. Drygt en halv timme senare nickade Kareem Moses in 2–0 – ett mål som han firade med att springa upp på läktaren för att fira med en puss med sin partner.

Domarna uppskattade inte målgesten och Moses tilldelades ett gult kort.

Ledningen stod också i pausvilan. Det var först i den 76:e minuten som Tyler Reid kunde reducera till 1–2, men närmare än så kom inte Jaro. Poängen stannade i Vasa.

KPV skrällslog Gnistan på bortaplan

Det var tre poäng som dessutom tillät VPS att hoppa upp förbi Jaro i ligatabellen. Vepsu ny trea i tabellen, Jaro ligger nu fyra.

Tabelltvåan IF Gnistan väntades i sin tur ta tre poäng mot tabelljumbon KPV på hemmaplan. Men Karlebylaget hade väldigt annorlunda planer.

Kristian Andersen gav KPV ledningen i den första halvleken. Då Gnistan jagade en kvittering var det istället Oke Akpoveta som satte in en dubbelsalva och avrundade segersiffrorna till 3-0 (!) i Åggelby.

Matchen var KPV:s första med Niklas Widjeskog som chefstränare. Widjeskog tog över efter Niko Kalliokoski på måndagen.

Resultat:

EIF–PK-35 0–0 (0–0)

Gnistan–KPV 0–3 (0–1)

Klubi 04–Jippo 0–1 (0–0)

RoPS–MuSa 2–0 (0–0)

VPS–Jaro 2–1 (2–0)