Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs IF och PK-35 spelade oavgjort i fotbollsettan – ”Ingen är riktigt nöjd med resultatet”

Uppdaterad 29.07.2021 05:50.
Två spelare i en höjdduell.
Bildtext Lagkaptenerna, EIF:s Xhevdet Gela och PK-35:s Esa Terävä, i en höjdduell.

Ekenäs IF och PK-35 från Helsingfors spelade oavgjort på Centrumplan i Ekenäs på onsdag kväll. Ingetdera laget lyckades med målskytte trots att båda lagen hade sina chanser.

Matchen som ingår i herrarnas division 1 i fotboll slutade 0–0.

Båda lagen förlorade sin senaste match för onsdagens drabbning. PK-35 förlorade mot RoPS på hemmaplan, medan EIF förlorade i Joensuu mot Jippo.

Då EIF och PK-35 spelade mot varandra i maj i Helsingfors, vann Ekenäslaget med 3–2 trots att laget fick två röda kort i matchen.

Xhevdet Gela som dragits med en skada i vaden var nu tillbaka i öppningselvan och spelade stabilt. Borta är däremot mittbacken Tuukka Andberg, så EIF_tränaren Guillem Santesmases var tvungen att forma om backlinjen.

EIF ställde upp med trebackslinjen William Lindqvist, Oliver Pettersson och Riku Selander. Gela började matchen på mittfältet, i övrigt startade EIF med samma formation som mot Jippo i lördags (24.7).

Klar EIF-dominans i första halvleken

Matchens första halvlek dominerades klart av hemmalaget. EIF lyckades skapa flera lägen och halvlägen, men de drygt 800 åskådarna fick inte se några fullträffar.

Den andra halvleken var jämnare, men precis lika mållös som den första. EIF hade möjligtvis ett större bollinnehav också i den andra halvleken, men närmast mål kom nog PK-35.

Två spelare fajtas om bollen.
Bildtext EIF:s Stanislav Efimov utmanar gästernas lagkapten Esa Terävä.

Med ungefär fem minuter kvar att spela slog tidigare EIF-spelaren Daniel Rantanen en riktigt farlig hörna. EIF-försvaret lyckades rensa bort bollen i sista stund.

Artikeln fortsätter efter ljudklippet.

Pettersson, Österholm och Terävä kommenterar matchen EIF - PK-35
Pettersson, Österholm och Terävä kommenterar matchen EIF - PK-35 - Spela upp på Arenan

Gästernas lagkapten Esa Terävä sa att hans lag kom med en aningen passiv taktik till matchen.

– Vi spelade försvarsmässigt bra och fick matchen dit vi ville. I första halvleken var EIF bättre och skapade mera, men i den andra halvleken lyckades vi också få några lägen.

– Med lite bättre tur kunde vi ha fått tre poäng med oss. Jag tror att ingen är riktigt nöjd med det här resultatet, säger Terävä.


EIF:s Oliver Petterson var besviken

EIF:s duktige mittback Oliver Pettersson var besviken efter matchen.

– Vi har inte varit bra i de här senaste matcherna. Det är ingen ursäkt att säga att vårt spel är bra men vi tar inga poäng.

– Vi skapar inte tillräckligt med lägen och de lägen vi skapar är inte tillräckligt bra. Vi gör inte mål på de lägen vi har, säger Pettersson.

EIF åker till Björneborg på söndag

Pettersson hörde till de mest stabila spelarna i EIF. Framåt gjorde Stanislav Efimov och Robin Sid en rätt bra match. Mittfältets Oskari Sallinen jobbade kopiöst och Akseli Ollila jobbade bra framåt.

I PK-35 var mittbackarna Marko Koskinen och Pauli Kuusijärvi suveräna. Duon vann varenda höjdduell i matchen. Rutinerade Esa Terävä och Matias Hänninen är oerhört viktiga spelare i Helsingforslaget.

Joona Kontinen dömde matchen som spelades i rätt blåsigt väder.

Matchprotokollet finns på Bollförbundets webbplats.

Den haltande serietabellen finns på Yles text-tv på sidan 244.

På söndag (1.8) spelar EIF en bortamatch mot svåra Musan Salama i Björneborg. Oliver Pettersson är avstängd från den matchen. Hans varningskonto fylldes i matchen mot PK-35.

PK-35 möter HJK Klubi 04 i sin följande match. Den spelas i Rönnbacka på måndag (2.8).

Resultat, division 1:

EIF – PK-35 0–0

Publik: 808

HJK Klubi 04 – Jippo 0–1 (0–0)

73 min Nuutti Tykkyläinen 0–1

Publik: 0

RoPS – MuSa 2–0 (0–0)

48 min Tuomas Kaukua 1–0, 59 min Simo Roiha 2–0

Publik: 923

Gnistan – KPV 0–3 (0–1)

35 min Kristian Andersen 0–1, 67 min Oke Akpoveta 0–2, 74 min Akpoveta 0–3
Publik: 0


VPS – FF Jaro 2–1 (2–0)

5 min Kalle Multanen 1–0, 38 min Marcus Moses 2–0, 76 min Tyler Reid 2–1

Publik: 1 533