Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KuPS vidare i Europaspelet – nytt stopptidsmål tog matchen till förlängning där ukrainska motståndarna fick se sig besegrade

Från 2021
Vorsklas  Ibrahim Kane försöker bryta en passning av Taneli Hämäläinen.
Bildtext Vorskla är en klubb från staden Poltava i Ukraina.
Bild: imago images/Vitalii Kliuiev/ All Over Press

Två finländska fotbollslag får spela vidare i Fotbollseuropa. KuPS låg illa till på torsdagskvällen, men en sen 2–2 kvittering tog matchen till förlängning. I nästa omgång väntar grekiskt eller kazakstanskt motstånd.

I det första mötet, som spelades i Kuopio för en vecka sedan, kvitterade KuPS matchen mot Vorskla till 2–2 i den sjätte stopptidsminuten.

I returen i Poltava, Ukraina, såg Vorskla ut att gå mot avancemang då KuPS-spelaren Urho Nissilä i den tredje stopptidsminuten stod för en favorit i repris, kvitterade till 2–2 och tog avgörandet till förlängning.

Matchens tre första mål kom i början av den andra halvleken. 1–0, 1–1 och slutligen 2–1 inom loppet av sju minuter. Jordan Sebban stod för KuPS kvittering i den 49:e minuten.

Tidigt i den 30 minuter långa förlängningen drog Vorsklas Bogdan Kusjnirenko på sig ett rött kort och i den 21:a förlängningsminuten kunde Lucas Rangel ge KuPS ledningen med 3–2 – ett resultat som stod sig matchen ut.

I nästa kvalomgång, som inleds nästa vecka, ställs KuPS mot Aris Thessaloniki (Grekland) eller Astana (Kazakstan). Astana vann det första mötet med 2–0 och returmatchen i Grekland började klockan 21.30. Vinnaren i nästa omgång avancerar till den sista kvalomgången, vars vinnare får en biljett till Europa Conference League-gruppspelet.

Honka utslaget

För Honka blir det inget fortsatt spel i Europa. Laget förlorade hemma med 0–1 mot slovenska Domzale och därmed gick gästerna vidare med 2–1 totalt.

Matchen mellan Honka och Domzale spelades i Helsingfors.
Bildtext Matchen mellan Honka och Domzale spelades i Helsingfors.
Bild: Kimmo Brandt/All Over Press

I förra omgången åkte Inter ut mot ungerska Puskas Academy med 1–3 totalt.

Förutom KuPS är även HJK, som på tisdagen åkte ut mot svenska Malmö i Champions League-kvalet, kvar i Europaspelet. Helsingforsarna går in i Europa League-kvalets tredje omgång där laget nästa vecka ställs mot Neftci Baku från Azerbajdzjan.

Resultat:

Honka–Domzale (SLO) 0–1 (0–1)

22' Arnel Jakupovic 0–1

Domzale vidare med 2–1 totalt.

Vorskla (UKR)–KuPS 2–2 (0–0) [2–3 efter förlängning]

48' Olivier Thill 1–0
49' Jordan Sebban 1–1
55' Oleksandr Sklyar 2–1
92+3' Urho Nissilä 2–2

111' Lucas Rangel 2–3
KuPS vidare med 5–4 totalt.

Diskussion om artikeln