Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenska handbollsherrarna tog in oväntade förstärkningar i truppen – guldhjälten Daniel Ståhl fick roll som "assisterande materialförvaltare"

Uppdaterad 02.08.2021 12:58.
Programmet är inte längre tillgängligt

Sveriges herrlandslag i handboll hade en lite bredare stab än vanligt när man tog en fin seger över Danmark i söndagens OS-handboll. Diskusmedaljörerna Daniel Ståhl och Simon Pettersson smugglades nämligen in på match. "Simon är assisterande presschef och Daniel assisterande materialförvaltare", berättade lagets presschef för Sportbladet.

Danmarks handbollsherrar är regerande världs- och OS-mästare och tog hem grupp B i Tokyo. Detta trots en förlust i den avslutande matchen i dag, där Sverige var bättre med 33–30 och blev trea i gruppen.

Precis som i alla andra sporter i Tokyo är det ingen publik på handbollsläktarna. Men Sverige hade lyckats smuggla in två specialgäster till arenan.

Daniel Ståhl och Simon Pettersson – etta respektive tvåa i gårdagens diskusfinal – firade tillsammans med den svenska staben med blågula flaggor på läktaren då deras landsmän levererade på planen.

– De ingår i truppen i kväll. Simon är assisterande presschef och Daniel assisterande materialförvaltare. De hjälpte Bosse Nilsson, vår materialare, att bära väskor, avslöjade presschefen Daniel Vandor för Sportbladet.

– De har nog bara suttit och druckit kaffe, och snackat skit tror jag, skrattade spelaren Albin Lagergren.

Daniel Ståhl och Simon Pettersson med svenska flaggan
Bildtext Simon Pettersson och Daniel Ståhl ordnade svensk medaljfest i diskus på lördagen.

OS-aktiva får egentligen inte följa med andra grenar på plats på grund av publikförbudet. Men svenskarna hittade alltså ett kryphål.

"Glädjespridarna" Ståhl och Pettersson fick också åka med i spelarbussen.

– Vi fick ett så otroligt fint mottagande av handbollskillarna i går kväll när vi kom hem till OS-byn. Och vi kände att vi ville tacka dem för det genom att stötta dem i dag på matchen. Så vi bad dem att smuggla med oss till matchen. Och det gick ju bra, förklarade Pettersson för SportExpressen.

Kvartsfinalerna i herrhandbollen spelas på tisdag. Se höjdpunkter från dagens match genom att klicka på artikelns huvudbild.

Tisdagens kvartsfinaler

03.30: Frankrike–Bahrain

07.15: Sverige–Spanien

11.00: Danmark–Norge

14.45: Tyskland–Egypten