Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Materialförvaltare" Ståhl och "presschef" Pettersson får kritik efter att ha gått på OS-handboll: "De har sagt att det inte ska upprepas"

Simon Pettersson och Daniel Ståhl står på prispallen.
Bildtext Simon Pettersson (till vänster) vann OS-silver och Daniel Ståhl OS-guld i diskus.

Svenskarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson ville se OS-handboll efter att ha lagt nyporna på guld respektive silver i diskus. Det hade de inte fått göra, men då Pettersson var registrerad som "assisterande presschef" och Ståhl som "assisterande materialförvaltare" var det möjligt.

Peter Reinebo från Sveriges olympiska kommitté säger att diskuskastarna inte borde ha funnits på handbollsarenan.

– Det har varit tydligt från Tokyo 2020 och från IOK från början, att aktiva och ledare som är ackrediterade till en sport kan titta på den sporten men tyvärr inte på andra sporter på grund av covid. Det är reglerna, och att inte hörsamma det är tråkigt förstås, säger Reinebo till TT.

– De har sagt att de ska iaktta det framöver och att det inte ska upprepas.

Presschefen: Jag borde ha varit tydligare

Fredrik Vandor som är presschef för handbollslandslaget beklagar det hela.

– Det är klart att vi får respektera det han säger. Är det så att de upplever att det inte var bra, så är det inte bra förstås.

– Vi tog det dels med (förbundskapten) Glenn Solberg först, som gav klartecken, och sedan pratade vi med SOK och vår läkare, som fick göra den bedömningen covidmässigt, säger Vandor till TT.

De försökte och ville göra rätt

SOK:s presschef Lars Markusson tar på sig det hela.

– De var kvar i sin egen bubbla och umgicks inte med någon annan än de normalt äter frukost med i OS-byn. De försökte och ville göra rätt. Dessutom skedde det under överinseende av läkare för att det skulle vara så smittsäkert som möjligt.

– Men jag borde varit tydligare med att det inte är tillåtet, säger Markusson till TT.

Diskussion om artikeln