Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Engelska jättetransfern nära? Tottenham vet inte var Harry Kane är

Från 2021
Uppdaterad 02.08.2021 17:44.
Englands Harry Kane i matchen mot Kroatien.
Bildtext Harry Kane.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Den här måndagsmorgonen skulle Harry Kane återvända till klubblagsfotbollen efter sommarens EM-silver. Men på Tottenhams träningsanläggning såg man inte skymten av stjärnanfallaren – och spekulationerna om en övergång tilltar.

Harry Kane har varit Tottenhams stora stjärna i många år. Anfallaren har spottat in mål i säsong efter säsong, men hittills har det inte räckt till några titlar för Spurs.

Engelsmannens kontrakt med Londonlaget räcker till 2024, men han har ryktats vara på Manchester Citys radar redan en längre tid. City ska redan tidigare i sommar ha försökt värva Kane med ett bud värt knappt 117 miljoner euro.

Efter EM-finalförlusten med England har 28-åringen haft semester i tre veckor. I dag var det meningen att han skulle göra sin första träning med Spurs inför kommande säsong.

Men Kane dök aldrig upp på träningsanläggningen. Transfergurun Fabrizio Romano skriver på Twitter att det är stjärnans egna beslut och inte coronarelaterat.

Kane rapporteras ha en överenskommelse med Tottenhams klubbechef Daniel Levy om att han får lämna i sommar. Tidigare har det uppgetts att klubben satt en prislapp på runt 175 miljoner euro för den engelska landslagsforwarden.

Tidigare har också Chelsea ryktats vara på jakt efter landslagsstrikern som tröttnat på titeltorkan i norra London.

Diskussion om artikeln