Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Afghanistans inrikesministerium: Kraftig explosion i Kabul var riktad mot landets försvarsminister

Uppdaterad 06.08.2021 22:47.
Rök från bilbomb i Kabul utanför försvarsministerns bostad
Bildtext Rök sågs stiga upp från platsen där explosionen inträffade.

En kraftig explosion följd av skottlossning inträffade nära diplomat- och regeringskvarteren i Kabul under tisdagskvällen. Alla angripare har dödats, uppger inrikesministeriet som säger att attacken var riktad mot landets försvarsminister.

– Operationen är över. Alla angripare har dödats. Ett stort antal personer räddades och området är nu säkrat, uppgav talesperson Mirwais Stanikzai på tisdagskvällen för AFP.

Kabul har under dagen lopp skakats av oroligheter. Under kvällen inträffade en kraftig explosion följd av skottlossning. Det var frågan om en bilbomb som sprängdes nära diplomat- och regeringskvarteren i huvudstaden.

Säkerhetsstyrkor inspekterar bombplats i Kabul efter en explosion vid försvarsministerns bostad.
Bildtext Säkerhetsstyrkor och invånare inspekterar bombplatsen.

Enligt myndigheterna ska attacken ha riktats mot försvarsminister Bismillah Mohammadi och lagstiftare. Fyra personer dödades och tjugo skadades i attacken, utöver angriparna.

Ingen grupp sade sig omedelbart ligga bakom attentatet.

Oroligheterna i Afghanistan har eskalerat sedan USA tidigare i år beslutade att dra tillbaka sina styrkor. På tisdagskvällen lyfte ett beskymrat USA fram farhågan om att det förvärrade säkerhetspolitiska läget ska resultera i inbördeskrig.

Källor: AFP, Reuters

Diskussion om artikeln