Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Christian Eriksen tillbaka på Inters träningsanläggning – klubbens besked: ”Är i utmärkt fysisk och mental form”

Uppdaterad 05.08.2021 10:23.
Christian Eriksen.

Det var glada miner när Christian Eriksen besökte Inters träningsanläggning på onsdagen. Klubben kommer också med positiva nyheter om dansken. ”Eriksen mår bra”, skriver Inter på sin webbplats.

Det har snart gått två månader sedan den fruktansvärda händelsen på Parken i Köpenhamn. I EM-premiären mellan Danmark och Finland sjönk Eriksen ihop på planen i slutet av den första halvleken.

Den danske mittfältsstjärnan hade drabbats av hjärtstopp, men medicinsk personal lyckades rädda livet på Eriksen. Efter den första insatsen på planen fördes han till sjukhus där han senare fick en sorts pacemaker, en så kallad ICD-enhet, inopererad.

Eriksen tillhör Inter i Serie A men hans framtid i klubben är osäker då den italienska ligan inte tillåter att spelare har pacemaker. I dag har han ändå besökt sina lagkamrater på träningsanläggningen.

I en video som klubben publicerat på sociala medier ses en leende Eriksen bland annat krama om sina lagkamrater och diskutera med klubbledningen. Klubben har också släppte en uppdatering om danskens tillstånd.

”Eriksen mår bra och är i utmärkt fysisk och mental form. Han kommer att följa det rehabiliteringsprogram som danska läkare tagit fram, och de kommer också att koordinera uppföljningstester”, skriver klubben och fortsätter:

”Inters medicinska personal kommer naturligtvis att bli informerade och uppdaterade under hela processen.”

Eriksens kontrakt med Inter gäller till sommaren 2024.

Artikeln uppdaterad 5.8, klockan 8.51: Det är en pacemaker som Eriksen fått inopererad.