Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelonas besked: Inget nytt kontrakt för Messi

Från 2021
Uppdaterad 05.08.2021 21:38.
Barcelonas stjärna Lionel Messi i matchen mot PSG.
Bild: EPA-EFE/YOAN VALAT

En era är över. Nu bekräftar FC Barcelona att Lionel Messi lämnar klubben. Det är ekonomiska orsaker som sätter stopp för en kontraktsförlängning skriver Barcelona på sin webbplats.

Lionel Messis kontrakt med FC Barcelona löpte ut den 1 juli, men stjärnan har ändå varit inställd på att stanna i klubben. I mitten av juli rapporterades det att han skulle skriva på för ytterligare fem säsonger och dessutom gå med på en rejäl lönesänkning.

Men trots att läget såg ut att vara under kontroll blir det ingen fortsättning i klubben för Messi. Det beskedet gick Barcelona ut med på torsdagskvällen.

”Trots att man har nått en överenskommelse med avsikt att underteckna ett nytt kontrakt kan det inte genomföras på grund av ekonomiska och strukturella hinder", skriver Barcelona på sin webbplats och fortsätter:

”Båda parter beklagar djupt att spelarens och klubbens önskemål inte kommer att uppfyllas. FC Barcelona uttrycker helhjärtat sin tacksamhet till spelaren och önskar honom all lycka i framtiden”.

Lionel Messi kom till klubben redan som 13-åring och har spelat för Barcelonas A-lag sedan 2004. Han har noterats för 672 mål och 305 assist på 778 matcher i Barcelonas tröja.

Det är oklart var Messis karriär fortsätter men både PSG och Manchester City uppges ha visat intresse. Messi har själv tidigare sagt att han vill spela i den amerikanska proffsligan MLS i något skede av sin karriär.

Diskussion om artikeln