Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Prestigevärvning av Manchester City – Jack Grealish uppges vara dyrast någonsin i Premier League

Jack Grealish ler i Aston Villa.
Bildtext Jack Grealish lämnar Aston Villa.

Manchester City har gått ut med sin första storvärvning för sommaren. Jack Grealish värvas från Aston Villa för en summa som uppges vara den största i England någonsin.

Fredagskvällen blev händelserik i Fotbollseuropa. Först dumpades Lionel Messi av Barcelona, sedan presenterade Manchester City ett jätteköp.

Engleska landslagsstjärnan Jack Grealish är nämligen klar för City. Mittfältaren lämnar Aston Villa och har kritat på ett sexårigt avtal med sin nya klubb.

25-åringen anslöt till Villa redan som sexåring och blev till slut A-lagets viktigaste nyckelspelare. Totalt gjorde han 213 A-lagsmatcher, 32 mål och 43 assist för klubben från Birmingham.

Grealish uppges ha varit dyr för Man City. Brittiska medier, bland annat BBC, rapporterar att han kostat 100 miljoner pund (motsvarande 117 miljoner euro).

Det gör honom till den dyraste värvningen av en engelsk klubb någonsin, och nionde dyrast i världen genom tiderna. På de brittiska öarna är det Paul Pogba som tidigare varit den största värvningen, då Man United betalade 89 miljoner pund för honom 2016.

– Jag är oerhört glad över att skriva på för Manchester City. Det är den bästa klubben i landet och deras tränare (Pep Guardiola) anses vara den bästa i världen. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få tillhöra den här klubben, säger Grealish på klubbens sajt.