Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Hiphopfestivalen Blockfest i Tammerfors ställs in

Publik vid en scen på Blockfest 2018.
Bildtext Så här såg det ut när Blockfest ordnades 2018. Festivalen ställdes in i fjol och nu ställs årets upplaga av evenemanget in.

Två veckor före festivalen Blockfest skulle ordnas i Tammerfors väljer arrangörerna att ställa in.

"Så nära, men tyvärr för långt bort", skriver arrangörerna av den slutsålda festivalen på sin hemsida.

Hiphopfestivalen, som är en av de största i sin genre i Norden, ställs in på grund av det försämrade coronaläget i Finland. Festivalen ordnas på nytt 19–20 augusti 2022.

Årets festival var planerad till 20–21 augusti. Den som köpt biljett till årets festival – eller till fjolårets festival som också ställdes in av samma orsak – kan använda biljetten till nästa års evenemang.

Man kan också välja att få pengarna tillbaka.

"Det har ordnats professionella festivalevenemang runtom i Finland den här sommaren, med tusentals eller tiotusentals besökare. Om coronaläget inte så snabbt skulle ha förvärrats, hade Blockfest inte varit ett undantag", skriver arrangörerna.

Arrangörerna hade förberett en omfattande plan för att trygga hälsosäkerheten på evenemanget, men man väljer alltså ändå att ställa in. Arrangörerna tackar för tålamodet och förståelsen.

"Om de två senaste somrarna har lärt oss något nytt så är det förhoppningsvis att vi alltid, till sista stund, försöker göra vårt bästa för att garantera att alla får en oförglömlig festivalhelg – utan att leka med hälsosäkerheten", skriver de.