Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Italienska OS-sprinthjälten kopplas ihop med kontroversiell dietist – misstänks ha delat ut anabola steroider: "Marcell har inte varit med i utredningen"

Programmet är inte längre tillgängligt

Italienaren Marcell Jacobs stormade till ett skrällguld på herrarnas 100 meter efter att ha sänkt det europeiska rekordet och var med i gårdagens vinnande stafettlag. Nu avslöjar brittiska The Times att en kontroversiell figur varit delaktig i guldhjältens team. Dietisten Giacomo Spazzini misstänks ha delat ut anabola steroider till sina klienter.

Dietisten Giacomo Spazzini är för tillfället föremål för en stor dopningsutredning. Den tidigare bodybuildern misstänks bland annat ha distribuerat anabola steroider till sina klienter.

När Marcell Jacobs spurtade till ett överraskningsguld på 100 meter passade dietisten på att ta åt sig en liten del av äran på Instagram.

– Jag är riktigt stolt över att få vara med i den här transformationen (av Marcell Jacobs) med mitt företag, skrev han på Instagram.

Det är tidningen The Times (bakom betalmur) som uppmärksammat Jacobs koppling till dietisten. Duon ska ha avbrutit sitt samarbete då polisen fick intresse för Spazzini.

Agenten: "Marcell har aldrig figurerat i utredningen"

Jacobs är ett av spelens stora utropstecken. Förutom hans hundrametersguld på Europarekordtiden 9,80 var han också med och vann 4x100 meter med det italienska laget.

Programmet är inte längre tillgängligt

Hans agent Marcelo Magnani berättar för tidningen att 26-åringen slutade jobba med dietisten Spazzini efter att man fått höra om polisutredningen i mars.

– Marcell har aldrig figurerat i utredningen och därför har jag ingen information om det, förklarar agenten.

Jacobs klarade tiosekundersgränsen först i maj i år. Därför var han den enda i OS-finalfältet på 100 meter som inte granskats av internationella antidopningsenheten AIU inför spelen.

L'Equipe skriver att AIU ändå tillsammans med den italienska antidopningsbyrån sett till att Jacobs testas regelbundet nationellt.