Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leo Messi sade farväl till Barcelona – på tårdränkt presskonferens: "Jag är inte redo för det här"

Från 2021
Uppdaterad 08.08.2021 14:42.
Programmet är inte längre tillgängligt
Känslosamma avskedet – tårögd Lionel Messi lämnar Barcelona - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Lionel Messi har tagit avsked av sitt kära FC Barcelona. Argentinaren fick kämpa för att hålla känslorna i styr då han summerade sin långa tid i storklubben. "Det var som att mitt blod blev förfruset", säger Messi om känslan då han fick höra att han tvingas lämna.

Det tog inte många sekunder förrän presskonferensens huvudperson hade tagit till näsduken. Lionel Messis avsked från Barcelona blev precis så känslosamt som det kunde tänkas bli.

Argentinaren flyttade till Katalonien redan som 13-åring och utvecklades till en av världshistoriens bästa fotbollsspelare. Hans förlängning med Barça förväntades vara så gott som klar, men klubbens ekonomiska situation tvingar superstjärnan att vända blad i karriären.

– Det här är väldigt jobbigt. Det har gått så många år, jag har varit här hela mitt liv. Jag är inte redo för det här, säger Messi i ett pressutrymme i klubbens hemmaarena Camp Nou.

Vid presspodiet fanns alla de många pokaler som han vunnit med klubben utställda. På plats på den känslosamma tillställningen fanns bland annat argentinarens familj och Barcelonas spelare.

– Jag gav allt för den här klubben från dagen jag anlände till den sista. Jag har aldrig ens föreställt mig att behöva ta farväl, det är inget jag tänkt på.

Svaret på PSG-ryktet: "Möjligt"

Utanför arenan hade en hel del fans samlats för att hylla klubbikonen.

– Jag hoppas att jag kan återvända och bli en del av den här klubben någon gång, på något sätt och göra något som kan hjälpa klubben att bli bäst i världen.

Nu splittras han med sitt livs klubb. Ofrivilligt, betonar Messi.

– Det som ska sägas är att jag gjorde allt som stod i min makt (för att få stanna), men de (Barcelona) kunde inte fixa det på grund av ligan.

Känslan när han fick veta att han tvingas lämna var rå.

– Det var som att mitt blod blev förfruset. Jag var väldigt ledsen, det har varit svåra dagar. Jag försöker fortfarande komma över allt.

Mycket pekar på att han nu ska bli en del av PSG:s stjärnbygge i Frankrike. Det är möjligt, konstaterar spelaren själv.

– Ingenting är bekräftat med någon. När pressmeddelandet kom ut fick jag många samtal, det har blivit många diskussioner.

– Det här är slutet här och nu kommer en ny historia att starta. Visst är det här en av mina svåraste stunder. I fjol ville jag lämna, men i år ville jag stanna och det är därför som jag är så sorgsen.

Diskussion om artikeln