Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Osannolika uppkörningen efter krock och straff – Marcus Ericsson klättrade från sista plats till seger: ”Kan inte tro att det är sant”

Marcus Ericsson talar med stallchefen Chip Ganassi.

Indycar är en serie där allt verkligen kan hända. Det visade svensken Marcus Ericsson i nattens race i Nashville. Svensken fick en jobbig start men efter 80 varv var det han som stod högst upp på prispallen.

Historiens första race på gatorna i Nashville blev verkligen minnesvärt. Det var stökiga varv mer krascher och svåra kurvor. De gula och röda flaggorna avlöste varandra och loppet gav till slut en oväntad vinnare.

Marcus Ericsson startade från 18:e ruta men på det fjärde varvet körde han rakt in i Sebastien Bourdais och bilen flög tre meter upp i luften. Krocken var inte desto mer allvarlig för svensken än att han tvingades byta framvinge och fick ett stop and go-straff.

När Ericsson sedan kom ut banan igen låg han sist i fältet men inledde då en osannolik uppkörning. Med lite tur och några krascher var Ericsson plötsligt uppe i ledning på det 34:e varvet av 80.

"Man ska aldrig ge upp"

Ericsson höll sedan smått otroligt undan för attackerna bakifrån och vann före stallkamraten och den regerande mästaren Scott Dixon.

– Det är otroligt och visar bara att allt kan hända i indycar. Man ska aldrig ge upp, om man har en bra bil och ett bra team så kan man ändå vinna. Jag kan inte tro att det är sant.

– Det här är det bästa loppet jag gjort. Jag var tvungen att spara mycket på bränsle på slutet. Jag vill också be Bourdais om ursäkt för krocken i början, säger Ericsson till NBC efter segern.

Ericsson tog nu karriärens och säsongens andra seger. För två månader sedan vann han loppet i Detroit, och det var första segern i en klass sedan 2013 då han tävlade i GP2.

Mellan 2014 och 2018 tävlade Ericsson i Formel 1 för Caterham och Sauber utan större framgångar.

Marcus Ericsson ligger nu femma i sammandraget då fem tävlingar återstår av årets säsong. Spanjoren Alex Palou leder före Scott Dixon.

Diskussion om artikeln