Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Över 80 000 besökare kom till bostadsmässan i Lojo

Från 2021
Huset med sjöutsikt heter Sensu.
Bildtext Bostadsmässan pågick i Hiidensalmi vid Lojo sjö under tiden den 9 juli till den 8 augusti och genom mässan har även intresset ökat för Lojo som boningsort.
Bild: Milla von Konow

Bostadsmässan i Lojo lockade under fyra veckor över 80 000 besökare som ville bekanta sig med de olika bostadobjekten. Mässan pågick i Hiidensalmi vid Lojo sjö under tiden den 9 juli till den 8 augusti och genom mässan har även intresset ökat för Lojo som boningsort.

I Lojo glädjer man sig över det intresse som mässan fört med sig för Lojo som potentiell boningsort. Speciellt invånare i huvudstadsregionen har fått upp ögonen för Lojo.

”De lokala företagarna har berättat om en livlig sommar och även på tomt- och fastighetsmarknaden har vi kunnat se en ordentlig tillväxt", säger Mika Sivula som är stadsdirektör i Lojo.

Lojos stadsdirektör Mika Sivula
Bildtext Stadsdirektör Mika Sivula i Lojo glädjer sig över det intresse som mässan fört med sig för Lojo som potentiell boningsort. Speciellt invånare i huvudstadsregionen har fått upp ögonen för Lojo. Arkivbild.
Bild: Maria Wasström / Yle

Mässan fortsätter virtuellt

Inom kort är det möjligt att bekanta sig med de olika objekten i virtuell form på arrangörernas webbplats även för dem som inte har besökt mässan i Lojo. Den virtuella mässan har varit öppen för besökare som köpt biljett redan tidigare men nu kan även andra besöka sajten.

Utgående från tidigare års erfarenheter väntar sig arrangörerna cirka 200 000 besökare till webbplatsen, av dessa förväntas cirka hälften vara sådana som inte besökt den egentliga mässan i Lojo.

Nästa år arrangeras den motsvarande mässan i Nådendal under tiden 15.7-14.8.2022.