Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se hur PSG-fansen förgäves väntade på Messi – nu försöker medlemmar i Barcelona stoppa flytten

Från 2021
PSG:n fanit odottivat Lionel Messiä lentokentälle - Spela upp på Arenan

Det mesta tyder på att Lionel Messi kommer att spela för Paris Saint-Germain, och på söndagen samlades fansen utanför Paris-Le Bourgets flygplats. Det var ändå förgäves eftersom Messi åtminstone ännu inte anlänt till Frankrike.

Lionel Messis karriär i FC Barcelona är över hans nya klubb förväntas bli PSG. Flera medier har rapporterat att Messi ska skriva på för PSG inom kort och att kontraktet ska gälla på två säsonger med option för ytterligare ett år.

På söndagskvällen samlades också en stor skara PSG-fans på Paris-Le Bourgets flygplats med förhoppningen att få en skymt av Messi. Argentinarens namn skanderades men Messi själv syntes inte till. I skrivande stund har han inte anlänt till den franska huvudstaden.

Samtidigt som PSG försöker ro i hamn kontraktet vill medlemmar i FC Barcelona stoppa flytten. Enligt tidningen Marca har medlemmar skickat in en överklagan till EU-domstolen. Medlemmarna anser att PSG:s ekonomi är sämre än Barcelonas.

– Säsongen 2019/2020 användes 99 procent av PSG:s inkomster till löner medan det var 54 procent i Barcelona, säger juristen Juan Branco som för medlemmarnas talan enligt Marca.

Enligt Marca måste ett beslut från EU-domstolen komma innan Messi har skrivit på kontraktet med PSG.

Diskussion om artikeln