Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Framtidsplanerna klara för Kuokkanen och Juolevi – finländarna tecknade nya NHL-kontrakt

Från 2021
Janne Kuokkanen jublar.
Bildtext Janne Kuokkanen förlänger med New Jersey Devils.
Bild: ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Janne Kuokkanen imponerade för New Jersey Devils förra säsongen och nu belönas han med ett nytt kontrakt. Kuokkanen stannar i klubben i ytterligare två säsonger medan Olli Juolevi skrivit på för en säsong med Vancouver.

För drygt två veckor sedan fick spelare börja skriva kontrakt i NHL och sakta men säkert faller pusselbitarna på plats. För Janne Kuokkanen och Olli Juolevi är nu den närmaste framtiden utstakad.

För Kuokkanen, som fick sitt stora genombrott förra säsongen, blir det en fortsättning i New Jersey Devils. Anfallaren har tecknat ett tvåårigt kontrakt som är värt sammanlagt 3,65 miljoner dollar.

Kuokkanen snittade 0,5 poäng per match under förra säsongen som var hans första hela i NHL. 25 poäng på 50 matcher gav finländaren en sjätte plats i Devils interna poängliga.

Ettårigt kontrakt för Juolevi

Olli Juolevi har i sin tur skrivit på för en säsong med Vancouver Canucks. Det nya kontraktet ger finländaren en lön på 750 000 dollar.

Den tidigare draftfemman har varit skadedrabbad under många år men gjorde sin NHL-debut i slutspelet förra hösten. Förra säsongen spelade Juolevi 23 matcher i grundserien och noterades för tre poäng.

– Förra säsongen var ett viktigt steg i Ollis utveckling till att bli en NHL-back. Vi är glada över det nya kontraktet och ser fram emot att han ska utvecklas ännu mer nästa säsong, säger Vancouvers general manager Jim Benning.

Under de senaste timmarna har också flera andra NHL-profiler tecknat nya kontrakt.

Den ryske målvakten Ilja Samsonov satte sitt namn på ett ettårigt kontrakt med Washington Capitals medan landsmannen Igor Sjestiorkin stannar i New York Rangers i ytterligare fyra år.

Carter Hart har kommit överens om ett treårigt kontrakt med Philadelphia Flyers, och Ross Colton spelar för Tampa Bay i ytterligare två säsonger.

Diskussion om artikeln