Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lionel Messi satte sig på flyget till Paris – reklamaffischerna på Camp Nou revs ner direkt

Från 2021
Uppdaterad 10.08.2021 18:19.
Barcelona plockade ner plakaten på Messi - Spela upp på Arenan

Det har inte varit någon hemlighet att Lionel Messi är nära en flytt från Barcelona till PSG. Nu ser den ut att bli verklighet.

Fotbollsstjärnan Lionel Messi är 34 år gammal och har under hela sin 17-åriga seniorkarriär representerat spanska Barcelona.

En fortsättning var ändå inte möjlig efter att fotbollsjuridik omöjliggjorde en förlängning med ett ekonomiskt sargat Barcelona.

Direkt då rykteskarusellen snurrade i gång placerades Messi i franska Paris Saint-Germain.

Lionel Messi på flygplatsen i Barcelona.
Bildtext Lionel Messi hade sällskap på flygplatsen i Barcelona.
Bild: AFP / Lehtikuva / Josep Lago

På tisdagseftermiddagen anlände Messi till flygplatsen till Barcelona och satte sig på ett plan till Paris där han förväntas skriva på kontraktet.

Enligt den insatta fotbollsjournalisten Fabrizio Romano ska det handla om ett tvåårskontrakt värt 35 miljoner euro per säsong.

Samtidigt bestämde sig Barcelona för att riva ner ett jätteplakat på Messi som pryder väggen på hemmaborgen Camp Nou.

PSG meddelade på sitt Twitterkonto att en presskonferens ordnas på onsdag klockan 11.00. Där förväntas Messi presenteras.

PSG-fans i Barcelona väntar på Lionel Messi.
Bildtext I Paris väntar fansen på att Lionel Messi ska anlända.
Bild: AFP / Lehtikuva / Zakaria Abdelkafi

PSG har under sommaren förstärkt med spelare som Gianluigi Donnarumma (målvakt, Inter), Achraf Hakimi (back, Inter), Sergio Ramos (back, Real Madrid) och Georginio Wijnaldum (mittfältare, Liverpool).

Förra säsongen tog Lille överraskande hem den franska ligan före tvåan PSG. Inte heller i Champions League gick det vägen. PSG förlorade i semifinal mot Manchester City med 1–4 totalt och får fortsätta jaga sin första CL-buckla.

Den franska storklubben kan snart ställa upp med en vass anfallstrio där Messi får sällskap av brasilianen Neymar och fransmannen Kylian Mbappe.

Artikeln uppdaterad tisdagen den 10 augusti klockan 18.20 med information om PSG:s presskonferens.

Diskussion om artikeln