Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fotbollsvärldens ögon riktades mot en avslappnad Messi(as) som presenterade sig som PSG-spelare

Från 2021
Leo Messi presenterades som PSG-spelare.
Bildtext Leo Messi presenterades som PSG-spelare.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

– God dag, var Lionel Messis första ord som PSG-spelare – förvisso på spanska. Argentinaren var lugnet själv när han och den qatariske PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi äntrade scenen på onsdagens presskonferens som presenterade Messi som Parisklubbens nyaste värvning.

Klockan 12 finsk tid på onsdagen var PSG TV på i miljoner skärmar runt om i världen.

Och utanför hemmastadion Parc des Princes i Paris skanderade tusentals PSG-anhängare "Messi, Messi, Messi".

Det är inte varje dag en verklig superstjärna byter klubb.

Någonstans inne i den väldiga stadion vandrade en på ytan kolugn Lionel Messi, omringad av familjemedlemmar och diverse klubbhövdingar, genom korridorer fram till pressutrymmet där kamerorna började smattra direkt när den kostymklädde fotbollsikonen steg över tröskeln.

– Bueno, buen dia, var Lionel "Leo" Messis första ord som PSG-spelare efter att klubbens president Nasser Al-Khelaifi först presenterat sitt nyaste förvärv, med idel superlativ:

– Alla vet Leo, han är den enda som vunnit Balon d'Or (Guldbollen) sex gånger. Han gör fotbollen vacker och magisk. Det här är en historisk och intressant dag för våra supportrar över hela världen.

– Jag kommer ihåg när vi började i klubben för tio år sedan, folk var skeptiska: "vad ska de göra med vår klubb?". Men vi har stora mål, och är stolta över var vi står i dag med världens bästa spelare Leo här hos oss.

– Men trots allt: än har vi inte vunnit något. Jobbet börjar nu. Jag är säker på att Leo kommer att föra oss till många titlar, vi har ett superlag, sade Al-Khelaifi.

Champions League det stora målet

Den 34-årige Messi sade att han vill vinna Champions League med sin nya klubb – en titel som Paris Saint-Germain inte ännu lyckats vinna.

– Men det är inte lätt. Man måste spela bra som lag och ha lite tur också.

Al-Khelaifi fick en fråga hur klubben har råd med alla sina stjärnspelare, utöver Messi, bland andra Neymar, Kylian Mbappé, Marco Verratti, Ángel Di María och Sergio Ramos.

– Bra fråga, jag väntade mig den. Vi följer alla finansiella Fair Play-regler. Innan vi köper en spelare kontrollerar vi med vårt finansiella och juridiska team att det är okej. Men jag hoppas att Leo inte vill ha löneförhöjning, sade Al-Khelaifi om Messis lön på uppskattningsvis 35 miljoner euro per säsong.

Messi vet inte ännu när han debuterar för PSG, men eventuellt kan det ske redan på lördag när klubben spelar en match mot Strasbourg. Argentinarens kontrakt är av modellen 2+1 år.

Innan flytten till Paris hann han spela 17 säsonger i La Liga för Barcelona. Totalt har han spelat 778 matcher, gjort 672 mål och spelat fram till 266 mål för den spanska storklubben. Den argentinska landslagsdressen har han dragit på sig 151 gånger och i dessa matcher har han noterats för inte mindre än 76 mål.

Och som grädde på moset: efter att presskonferensen tagit slut började även den samlade journalistkåren på plats ropa Messis namn.

Messi får applåder av alla och envar. - Spela upp på Arenan

Det är inte varje dag en verklig superstjärna byter klubb.

Diskussion om artikeln