Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Säsongen över för opererad Annimari Korte – siktar nu på nästa års EM och VM

Från 2021
Annimari Korte
Bildtext Annimari Korte blev utslagen i försöken i OS i Tokyo.
Bild: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

HIFK:s häcklöpare Annimari Korte har genomgått lyckade låroperationer på båda benen. Nu inleds en längre rehabiliteringsperiod, och Korte ses varken i Kalevaspelen eller i landskampen mellan Finland och Sverige.

Korte har plågats av en lårskada under större delen av säsongen. Efter magnetbilder fattades beslutet att båda låren opereras samtidigt.

Korte berättar på friidrottsförbundets webbplats att ingreppen lyckades bra. Att detta gjordes redan nu ger henne dessutom mera tid att förbereda sig för de följande stora mästerskapen, EM och VM år 2022.

– Det var ett verkligt svårt beslut att stå över Kalevaspelen och Sverige-kampen, men då operationen gjordes redan nu får jag en extra månad tid på mig att förbereda mig för tävlingarna nästa sommar, säger Korte.

Korte löpte sitt finländska rekord 12,72 på 100 meter häck sommaren 2019. Denna säsong löpte hon som bäst 12,91. I OS i Tokyo blev Korte utslagen i försöksheaten.

Nästa sommar arrangeras det både VM- och EM-tävlingar i friidrott. VM-tävlingarna står på programmet 15-24 juli i Oregon. EM-tävlingarna arrangeras i München 15-21 augusti.

Joggning om dryga två månader

Annimari Korte berättar att hon kan inleda en småskalig rehabilitering direkt, men det tar en lång tid före träningen kan normaliseras.

– Om fyra veckor får jag inleda vattenlöpning, och om sex veckor kan jag cykla. Jogga kan jag om två och en halv månad. Detta är dock endast uppskattningar, säger Korte på friidrottsförbundets webbplats.

– Jag fick noggranna direktiv av ortopeden Lasse Lampinen som genomförde operationen, och ska nu genomföra rehabiliteringen tillsammans med min fysioterapeut, sade Korte.

Källa: yleisurheilu.fi

Diskussion om artikeln