Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Våldsam utkörning i Belgiens VM-rally: Fransmannen Adrien Fourmaux tappade kontrollen totalt i kurva

Från 2021
Uppdaterad 13.08.2021 22:45.
Programmet är inte längre tillgängligt
Adrien Fourmaux i våldsam krasch i Belgien - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Ford-fransmannen Adrien Fourmaux bjöd på de ruskigaste scenerna under öppningsdagen av Belgiens VM-rally, då han åkte ut i diket efter att ha snurrat runt flera varv. Efter fredagen har Hyundai trippelledning före Kalle Rovanperä och hans stallkamrater i Toyota.

Fourmaux tappade kontrollen i en kurva under den tredje specialsträckan och voltade runt i luften ett flertal varv, innan han smällde in i en stolpe på andra sidan vägen.

Kraschen såg farlig ut, men fransmannen skrev senare på Twitter att han och hans kartläsare är oskadda. Se kraschen genom att klicka på artikelns huvudbild.

Annars var det Hyundai som höll i taktpinnen på de utmanande belgiska vägarna. Stallet har just nu hand om alla pallplatser, då Thierry Neuville, Craug Breen och Ott Tänak ligger högst i sammandraget.

Därefter kommer en Toyota-kvartett som leds av Kalle Rovanperä. Finländaren är drygt en halv minut efter ledande Neuville, och bara en dryg sekund efter trean Tänak.

Rovanperä har klagade på dåligt grepp på banan under dagen, men samtidigt arbetade han sig uppåt i sammandraget.

– Helt okej, men ärligt talat så vet jag inte hur jag skulle kunna köra ännu snabbare. Jag tycker att jag kör helt bra, men man får nog fortsätta med att trycka på så mycket som möjligt, sa Toyota-föraren efter den sjunde etappen, där han var tredje snabbast.

Den sjunde specialsträckan blev dagens sista, efter att den åttonde etappen blivit inställd. Enligt Yle Urheilus reporter på plats, Tomi Tuominen, var orsaken att alltför mycket publik tänkt följa med rallyt från förbjudna platser.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sjunde specialsträckan: Neuville snabbast, Rovanperä trea - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Belgiens VM-rally, 7/20

1. Thierry Neuville (Hyundai) 1.04.27,0

2. Craig Breen (Hyundai) + 7,6

3. Ott Tänak (Hyundai) + 31,2

4. Kalle Rovanperä (Toyota) + 32,6

5. Elfyn Evans (Toyota) + 33,4

6. Sebastien Ogier (Toyota) + 39,4

7. Takamoto Katsuta (Toyota) + 1.24,5

8. Pierre-Louis Loubet (Hyundai) + 2.50,0

Diskussion om artikeln