Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jakten på titeln fortsätter – 42-årige Joe Thornton klar för Florida: ”Allt handlar om att vinna Stanley Cup”

Joe Thornton i Toronto.

Joe Thornton vägrar att ge upp. Nu fortsätter jakten på en Stanley Cup-titel i Florida Panthers. Jag gillar vad man bygger upp och ser fram emot att vara en del av det, säger ”Jumbo Joe”.

Joe Thornton har upplevt och vunnit det mesta under sin långa karriär men trots 23 säsonger i NHL har han ingen Stanley Cup-titel. Nu gör han ett nytt försök att kröna sin karriär.

Thornton har skrivit på för en säsong med Florida Panthers där han bland annat blir klubbkamrat med Aleksander Barkov.

– Jag har sett vilket lag de har på pappret och såg hur de spelade förra säsongen. Jag gillar vad man bygger upp och ser fram emot att vara en del av det. Allt handlar om att vinna Stanley Cup och Panthers är ett lag som kan göra det, säger Thornton på klubbens webbplats.

Förra säsongen spelade Thornton för Toronto som vann den norra divisionen men sedan åkte ut i första slutspelsomgången mot Montreal. Totalt har han gjort över 1600 grundseriematcher i världens bästa ishockeyliga.

– Joe bidrar med mycket rutin och har en stort driv att vinna. Vi är väldigt glada över att han ville komma hit och tror på det vi bygger, säger Floridas general manager Bill Zito.