Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborgs Skyttars Joni Stenström avslutade karriären med två FM-guld: "Nu har jag tid för studierna"

Från 2021
Joni Stenström visar upp sina medaljer.
Bildtext Joni Stenström avslutar skyttekarriären på topp.
Bild: Robin Stenström

Skytten Joni Stenström, 26 år, avslutade sin skyttekarriär med att skjuta hem två FM-guld under veckoslutet. Stenström som representerar Raseborgs Skyttar vann titlarna på sin hemmabana, skjutbanan i Ingå.

Före FM-tävlingarna i miniatyrgevärsskytte hade Joni Stenström vunnit endast ett FM-guld i herrklassen. I sitt avskedsmästerskap knep han två FM-titlar, på lördagen var han bäst i liggande ställning och på söndagen i helmatch, det vill säga tre gånger 40 skott.

– Jag känner inget vemod utan känner mig bara glad och lycklig över mästerskapen. Jag hade inte trott att det kunde gå så här bra, säger Stenström.

Resultatnivån i tävlingarna blev inte särskilt hög. Enligt Stenström ställde den byiga vinden till det för skyttarna.

I tävlingen på lördagen sköt han resultatet 621,7 poäng. Björneborgsskytten Riku Koskela var tvåa med 619,8 poäng och Aleksi Leppä från Fredrikshamn var trea med 619,3 poäng.

I söndagens tävling tre gånger 40 skott fick Stenström resultatet 456,9 poäng. Också här var Riku Koskela tvåa. Han förlorade 6,5 poäng till Stenström. Aleksi Leppä knep brons med resultatet 442,5 poäng.

Han säger att han kunde skjuta rätt avslappnat under veckoslutet eftersom det var frågan om hans sista tävlingar, åtminstone på toppnivå.

– Söndagens tävling blev nog ändå spännande till slut, säger Stenström.

Blir inte sysslolös

Snappertunabon Joni Stenström har i flera år satsat helhjärtat och hårt på sin skyttekarriär. Målsättningarna var höga, men i vintras tappade han gnistan.

I slutet av april meddelade han att han avslutar sin karriär och då berättade han också att han skjuter sista gången i FM på hemmabanan i mitten av augusti.

Han säger att han inte kommer att bli sysslolös när skytteträningarna faller bort.

– Jag ska avsluta mina studier och så vill jag nog in i arbetslivet, säger Joni Stenström.

Resultaten från FM-tävlingarna i Ingå finns på Skytteförbundets webbplats.

Diskussion om artikeln