Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Välkomna anfallarfullträffar för Jaro – Jeremiah Streng dribblade in sitt första mål för klubben: "Jag minns bara att det var snyggt"

Från 2021
Jeremiah Streng i SJK:s tröja.
Bildtext Jeremiah Streng är utlånad till Jaro från SJK (arkivbild).
Bild: All Over Press / Marko Tuominiemi

FF Jaro gjorde vad man skulle och fick med sig tre poäng från S:t Michel. Jeremiah Streng svarade för det stiligaste målet i 2–1-segern över MP.

Meriterade anfallsförstärkningen Macauley Chrisantus har inte alls varit så giftig framåt som Jaroledningen hoppades då han hämtades in.

Chrisantus tunga sommar var nog en av orsakerna till att klubben nyligen lånade in Jeremiah Streng från SJK. I kvällens bortamatch mot Mikkelin Palloilijat hittade båda anfallarna rätt.

Matchens öppningsmål kom då Streng några minuter före paus fick bollen i straffområdet, dribblade sig elegant förbi den sista försvararen och placerade bollen i det bortre hörnet.

Målet var Strengs första i Jarotröjan. I fjol nätade tolv gånger för SJK Akatemia i ettan, före flytten till Jaro hann Vasa IFK-produkten vara utlånad till Helsingfors IFK denna sommar, utan att få allt för mycket speltid.

– Jag fick en bra passning av Markus Kronholm. Det enda jag egentligen minns är att det var ett snyggt mål, skrattar Streng i Ruutus intervju efteråt.

Chrisantus byttes in då en knapp timme var spelad och fixade sitt namn till målprotokollet snabbt. Nigerianen nådde högst på en hörna och nickade in sitt andra mål för säsongen.

MP jagade febrilt fullträffar i slutet av matchen. Oliver Kangaslahtis mål dömdes bort för offside, medan Antti Ulmanen fick in en reducering efter en tilltrasslad situation vid mållinjen.

Jaro höll ändå undan och är med i ettans toppkamp. Jakobstadslaget ligger på fjärde plats i tabellen, men är bara tre poäng efter ledande RoPS, som dessutom spelat en match mer.

Division 1

MP–Jaro 1–2 (0–1)

41' Jeremiah Streng 0–1

62' Macauley Chrisantus 1–1

90' Antti Ulmanen 1–2

Publik: 747

Diskussion om artikeln