Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bordeaux-anfallaren Samuel Kalu kollapsade under ligamatch – båda lagens spelare bildade mänsklig mur på planen: ”Alla blev rädda men lyckligtvis slutade det bra”

Samuel Kalu med bollen.
Bildtext Samuel Kalu.

Det var en händelse som chockade både spelare och publik. I början av matchen mot Marseille kollapsade Bordeaux-anfallaren Samuel Kalu på planen. Vi tänkte på det som hände med Eriksen i EM, säger lagkamraten Remi Oudin.

Hela fotbollsvärlden stannade den 12 juni när Christian Eriksen sjönk ihop på planen i EM-premiären mellan Danmark och Finland. Drygt två månader inträffade en händelse som väckte obehagliga minnen.

I söndagens match mellan Bordeaux och Marseille i den franska ligan kollapsade Samuel Kalu i den sjätte minuten.

Oroliga lagkamrater var snabbt framme hos Kalu samtidigt som de frenetiskt signalerade åt läkarteamet. När Kalu fick vård på planen bildade spelarna från både Bordeaux och Marseille en mänsklig mur runt honom.

– Händelsen gav oss rysningar och det var chockerande för både spelare och publik. Vi tänkte på det som hände med Eriksen i EM, säger Remi Oudin efter matchen enligt nyhetsbyrån AFP.

Försökte spela vidare

Efter några ovissa minuter kunde 23-årige Kalu ställa sig upp, och promenerade av planen med hjälp av några lagkamrater.

– Alla blev rädda men lyckligtvis slutade det bra, säger Oudin.

Samuel Kalu försökte till och med spela vidare men byttes ut i den 14:e minuten mot just Remi Oudin. Vad som orsakade kollapsen är oklart men den 30-gradiga värmen tros ha inverkat.

– Tillsammans med läkarna fattade vi beslutet att inte ta några risker. Vid händelser som denna kommer fotbollen i andra hand, säger Bordeaux-tränaren Vladimir Petkovic.

Matchen mellan Bordeaux och Marseille slutade 2–2.