Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Fler flygturer från Vasa till Helsingfors i höst: "Ett positivt tecken på att resandet ökar igen"

Från 2021
Uppdaterad 16.08.2021 17:21.
Resenärer på Vasa flygplats.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Antti Kuusiniemi / Yle

Under hela coronapandemin har Vasa flygplats kämpat i motvind. En livlig juli månad visar ändå att resandet kommer återhämta sig.

Vasa flygplats nya chef Heidi Mäkelä inledde sitt arbete på Finavia i början av augusti. Så här långt har arbetet börjat bra, berättar hon.

– På flygplatsen finns en väldigt kunnig och sakkunnig personal, så arbetets början har gått smidigt.

På Vasa flygplats har passagerarmängderna fortfarande varit små på grund av coronapandemin. Men Mäkelä ser en ljusning i det hela.

– Juli 2021 var årets livligaste månad för Vasa flygplats, vilket är ett positivt tecken på att resandet återhämtar sig.

För tillfället har Vasa flygplats fyra turer till Helsingfors i veckan. I september kommer turerna ökas till sex per vecka. Olika researrangörer ordnar också semesterflyg under hösten och vintern.

Mäkelä berättar att man fortsätter satsa på säkerheten.

– Att sköta om hälsosäkerheten är allra viktigast för Finavia. Alla arrangemang gällande corona är fortfarande i bruk. Vi förutsätter till exempel att alla som arbetar på eller besöker flygplatsen bär munskydd.

– Vasa flygplats har kontinuerligt full beredskap för att ta emot fler flyg och passagerare och flygplatsen önskar också passagerarna välkomna, säger Mäkelä.

Diskussion om artikeln