Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ferraris stallchef hoppas på Verstappen men tror på Hamilton i titelfajten: ”Två extraordinära förare”

Max Verstappen och Lewis Hamilton skakar hand.
Bild: xpbimages.com

Om Mattia Binotto får välja blir det ett tronskifte i formel 1 den här säsongen. Ferraris stallchef håller en liten tumme för att Max Verstappen ska vinna förarmästerskapet. Det är en väldigt spännande fajt, säger han.

Den här formel 1-säsongen har utvecklats till en duell mellan Lewis Hamilton och Max Verstappen. Under den första halvan av säsongen vann Verstappen fem race medan Hamilton var bäst i fyra, och i VM-serien skiljer det åtta poäng till brittens fördel.

Duellen om titeln betyder mycket för formel 1 efter många år med stor dominans av Mercedes, och även bland de konkurrerande stallen kan man uppskatta vad som pågår just nu.

– Det är en väldigt spännande fajt, de är två extraordinära förare, säger Ferraris stallchef Mattia Binotto enligt Motorsport.

Ferraris Mattia Binotto under tävlingsveckoslutet i Monaco.
Bildtext Mattia Binotto.
Bild: Pixathlon/REX/All Over Press

Binottos förare kämpar i första hand om placeringarna bakom toppduon och i konstruktörsmästerskapet har man en egen fajt om tredjeplatsen mot McLaren. När Binotto får frågan om vem han hoppas ska vinna förarmästerskapet blir svaret Verstappen.

– Jag hoppas det kan fajtas ända till sista tävlingen. Det innebär ett öppet mästerskap och en spännande kamp. Jag håller alltid på Ferrari men nu också på Max eftersom jag tycker det är bra för sporten att bryta status quo, säger han.

Binotto tror ändå att Verstappen kommer att möta sin överman den här säsongen.

– Om jag var tvungen att slå vad så skulle jag säga att Lewis vinner. Det säger jag eftersom jag tror att Mercedes vinner. De är ett stabilt team och har alla förutsättningar att vinna, säger han.