Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första matchen i nya klubben slutade i förlust för Perparim Hetemaj – Bolognas tränare ber om ursäkt efter pinsamt uttåg ur cupen: ”Hoppas det är en väckarklocka”

Från 2021
Perparim Hetemaj
Bildtext Perparim Hetemaj.
Bild: AOP

Perparim Hetemaj har nu debuterat för Reggina. I cupmatchen mot Salernitana spelade han hela matchen på mittfältet men kunde inte hjälpa laget att undvika en förlust. Bologna är också ute ur cupen efter förlust mot Serie B-nykomlingen Ternana.

I juli blev det klart att Perparim Hetemaj fortsätter sin karriär i Italien. Finlands tidigare landslagsmittfältare skrev på för ett år med Reggina dit han flyttade efter två säsonger i Benevento.

På måndagskvällen fick Hetemaj gör sin första match för Reggina. Han ingick i startelvan då laget ställdes mot Salernitana i Coppa Italia.

Men Hetemalj och Reggina fick inte det resultat man önskade i matchen. Laget förlorade med 0–2 efter att Federico Bonazzoli gjort båda målen för Salernitana.

– Vår första halvlek var riktigt bra. Vi skapade mycket och borde kanske ha tagit ledningen. Vi fick ingen utdelning. Två minuter före Bonazzolis första mål hade vi en liknande chans som vi inte förvaltade, säger Regginas tränare Alfredo Aglietti på klubbens webbplats.

”Pinsamt” uttåg för Bologna

Bologna hade på pappret en lätt motståndare i den första omgången. Ternana från Serie B bjöd ändå på en skäll och vann den målrika matchen med 5–4.

Ternana ledde med hela 5–1 i början av den andra halvleken och Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic bad efter förlusten om ursäkt.

– Det är pinsamt för alla och vi måste be fansen och klubben om ursäkt. All respekt för Ternana men vi kan inte förlora så här. Vi är ute ur Coppa Italia och jag hoppas att det här är en väckarklocka för oss.

– Vi har jobbat mycket med defensiven men nu tappade vi koncentrationen. Vi släppte in fem mål alldeles för lätt, säger Mihajlovic.

Diskussion om artikeln