Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Naomi Osaka brast i tårar på presskonferens – agenten kritiserar reporter: ”Förskräckligt beteende”

Från 2021
Uppdaterad 17.08.2021 10:59.
Naomi Osaka.
Bild: All Over Press

När Naomi Osaka fick en fråga om att hon inte gillar presskonferenser samtidigt som hon behöver medierna kunde hon inte hålla tillbaka tårarna. Världstvåan var tvungen att avbryta presskonferensen i Cincinnati samtidigt som hennes agent nu kritiserar journalisten från en lokaltidning.

Efter besvikelsen i OS är Naomi Osaka nu i USA där hon ska spela i WTA-turneringen i Cincinnati. I samband med turneringsstarten höll världtvåan sin första presskonferens på flera månader.

I våras vägrade Osaka att delta i presskonferenser i samband med Franska öppna och det ledde till att hon hoppade av turneringen och strök sig från Wimbledon.

När Osaka satte sig på podiet i Cincinnati fick hon en fråga om hur hon blanaserar fördelarna med att vara en stor medieprofil samtidigt som hon inte tycker om presskonferenser. Osaka gav då ett utförligt svar.

– Ända sedan jag var ung har medierna haft ett stort intresse för mig, och jag tror att det har att göra med min bakgrund och ursprung.

– Jag kan inte hjälpa att många saker som jag twittrar eller säger skapar många artiklar. Jag vet inte riktigt hur jag ska balansera det och jag försöker ta reda på det samtidigt som ni gör det, svarade hon enligt nyhetesbyrån Reuters.

"Symboliserar den kyliga relationen"

När nästa reporter sedan skulle börja ställa sin fråga brast det för Osaka. Hon lämnade podiet i några minuter för att samla sig och återvände sedan för att fortsätta svara på frågor.

Efter presskonferensen riktade Osakas agent Stuart Duguid hård kritik mot reportern från Cincinnati Enquirer.

– Han symboliserar den kyliga relationen mellan spelare och media. Alla som var där kommer att hålla med om att tonen var helt fel och det enda syftet var att skrämma. Det var ett förskräckligt beteende.

– Och insinuationen att Naomis framgångar utanför tennisplanen är tack vare media är en myt. Var inte så självupptagen, säger han i ett uttalande till Reuters.