Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Strömsö Live: Chatta med Strömsös trädgårdsmästare – lär dig no dig-metoden och få en frisk och välmående jord

Från 2021
Uppdaterad 26.08.2021 15:04.
Två kvinnor sitter på huk i en trädgård.
Bildtext Trädgårdsmästare Lena Gillberg och programledare Elin Skagersten-Ström svarar på frågor om no dig-metoden i Strömsö Live.
Bild: Strömsö I Juha Leskelä

Kasta spaden och odla med no-dig metoden – oberoende om du har en liten jordplätt eller en stor trädgård. Ställ frågor direkt till Strömsös trädgårdsmästare Lena Gillberg.

Strömsö Live på Arenan

Torsdagen den 26 augusti kl.18 sänder Strömsö direkt på Arenan från trädgården. Trädgårdsexpert Lena Gillberg och programledare Elin Skagersten-Ström reder ut begreppen kring no dig-metoden.

Diskutera och ställ frågor i chatten på Arenan under sändningen. Nicke Aldén håller i trådarna för chatten.

No dig-metoden

För att få din drömträdgård behöver du förstå vad som händer under jordytan. No dig-metoden bygger på några enkla principer – gräv inte och tillför kompost uppifrån. Hösten är en bra tid att övergå till no dig medan du förbereder din trädgård för vintervila.

Jorden är full av liv och det stör man om man vänder och gräver i jorden. Mikrolivet gör att växterna mår bra när man odlar. 

Morot växer i trädgården.
Bild: Strömsö

Ställ frågor direkt till trädgårdsmästare Lena Gillberg

Har du frågor kring hur man sår och planterar med no dig-metoden så är det bara att fråga Lena Gillberg i direktsändningen på Yle Arenan. 

Så här ställer du frågor i sändningen

Under sändningen kommer det att finnas en ruta i bilden på din mobil eller datorskärm. Där du kan skriva din fråga.

Vi besvarar frågor under hela sändningen. Här är länken till sändningen där chatten öppnar (eller klicka på bilden nedan).

Skapa ett Yle-konto

För att kunna chatta med oss behöver du logga in på ditt Yle-konto. Om du inte har ett Yle-konto kan du skapa ett genom att följa anvisningarna i rutan här nedan.

Så här skapar du ett Yle-konto

Med Yle-kontot loggar du in på Yles alla tjänster, såsom Arenan, Nyhetskollen och Svenska.yle.fi till exempel för att kunna kommentera eller chatta, och för att få ett skräddarsytt innehåll för just dig. Tryck här för att logga in.

Skriv in din e-postadress (det är den du i fortsättningen loggar in med) och ett lösenord. Bekräfta ditt konto via det meddelande du får per e-post. Yle-kontot är klart!

Här kan du hitta mer info on Yle-kontot.