Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fanny Teijonsalo tävlar med och mot världens bästa simmare – fick en plats i ISL: ”Häftigt att det händer nu”

Från 2021
Uppdaterad 17.08.2021 12:50.
Fanny Teijonsalo i svart simdräkt och utan badmössa kommer upp ur bassängen.
Bild: Lehtikuva

Sarah Sjöström, Femke Heemskerk, Jevgenij Rylov och Fanny Teijonsalo. Det är några av simmarna som tävlar för Energy Standard i International Swimming League (ISL) den kommande säsong. Teijonsalo får nu chansen i teamet som vann hela ligan 2019.

Energy Standard har valt Fanny Teijonsalo till sitt lag inför den kommande säsongen i ISL. Teijonsalo blir därmed den fjärde finländska simmaren efter Ida Hulkkko (Team Iron), Jenna Laukkanen (London Roar) och Laura Lahtinen (London Roar) som tävlar i simligan.

– Jag är väldigt glad över att får tävla i ISL och framför allt i ett lag som vunnit hela ligan en gång. Jag har drömt om det här sedan ligan grundades och det är häftigt att det händer nu, säger Teijonsalo i ett pressmeddelande.

Namnstarka lagkamrater

I Energy Standard blir Teijonsalo lagkamrat med bland annat Sarah Sjöström, Femke Heemskerk, Chad le Clos, Florent Manaudou och Jevgenij Rylov.

– Framför allt ser jag fram emot att vara en del av ett lag igen. Det har jag saknat mest sedan jag lämnade USA, säger Teijonsalo.

Säsongen i ISL startar den 26 augusti och totalt deltar tio lag: Cali Condors, DC Trident, New York Breakers, LA Current, Toronto Titans, Energy Standard, Team Iron, London Roar, Aqua Centurions och Tokyo Frog Kings.

ISL ordnades för första gången 2019 och då vann Energy Standard. I fjol kammade Cali Condors hem titeln.

Fanny Teijonsalo har ett starkt år bakom sig och hon har simmat flera finländska rekord. I OS i Tokyo gick hon till semifinal på 50 meter frisim.

Hur kombinera idrott med studier? Simmaren Fanny Teijonsalo valde USA och stötte på auktoritär tränarkultur, men också peppande laganda och gemenskap - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln