Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Senaste snurret i rykteskarusellen: Cristiano Ronaldo bjuds ut till Manchester City?

Från 2021
Cristiano Ronaldo ler iklädd Juventus svarta uppvärmningsblus.
Bildtext Leo Messis flytt från Barcelona sägs ha gjort Cristiano Ronaldo än mer rastlös i Juventus, och lockad att flytta bort från Italien.
Bild: imago images/Sportimage/ All Over Press

Cristiano Ronaldos kontrakt med Juventus går ut om ett år och Turinklubben vill därför sälja sin megastjärna redan i sommar. Enligt tidningsuppgifter i Italien försöker Ronaldos agent nu driva igenom en flytt till Manchester City.

Det har hunnit gå tre år sedan Juventus betalade en bit över 100 miljoner euro för att köpa loss Cristiano Ronaldo från Real Madrid.

Nu finns Juventus i ekonomiskt trångmål och är därför redo att skiljas från den portugisiska superstjärnan. Turinklubben sägs vara nöjd med att få 30 miljoner euro för Ronaldo, och dessutom bli av med lönekostnader på ungefär samma summa.

Den italienska tidningen Corriero dello Sport uppger nu att Ronaldos agent Jorge Mendes försöker genomföra en affär som skulle ta målsprutan till Manchester City.

Mendes lär enligt tidningen vara på plats i London för att diskutera en övergång med Manchester Citys ägare shejk Mansour.

Transfern skulle vara kontroversiell, inte minst för att Ronaldo slog igenom på allvar hos Citys rival Manchester United.

Klart besked från Ancelotti

Ronaldo har tidigare i sommar kopplats ihop med både PSG och Real Madrid. Parisklubben har redan värvat Lionel Messi och försöker nu hålla kvar Kylian Mbappé i laget, medan Real Madrids nya tränare Carlo Ancelotti bestämt sköt hål på ryktet att Ronaldo skulle vara på väg att göra comeback i den spanska klubben.

– Cristiano är en legend i Real Madrid, och jag respekterar och älskar honom. Men jag har aldrig övervägt att värva honom. Vi blickar framåt, skriver Ancelotti i ett oväntat rakt utspel på sitt Twitterkonto.

Manchester City har i sin tur länge haft siktet inställt på Tottenhams anfallare Harry Kane.

Engelsmannen tränade i dag med Tottenhams trupp och enligt uppgifter i Londontidningen Evening Standard håller Spurs envist fast vid sin ståndpunkt att inte sälja Kane.

Då kan kanske Cristiano Ronaldo, 36 år gammal, vara en lockande temporär lösning för City i stället.

Diskussion om artikeln