Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cristiano Ronaldo ryter ifrån mot transferrykten: ”Kan inte tillåta att människor leker med mitt namn”

Från 2021
Juventus stora stjärna Cristiano Ronaldo toppar skytteligan. Han har stått för 25 av Juventus 64 ligamål.
Bild: imago images/Gribaudi/ImagePhoto/ All Over Press

Juventus uppges vilja sälja Cristiano Ronaldo och superstjärnan har kopplats ihop med flera klubbar. Nu bryter superstjärnan tystnaden och ryter ifrån. ”Ingen försöker ta reda på den verkliga sanningen”, skriver han i sociala medier.

Real Madrid, PSG och Manchester City. Det är några klubbar som Cristiano Ronaldo har kopplats ihop med under de senaste veckorna. Ronaldo har ett år kvar på kontraktet med Juventus men uppges vara till salu.

Ronaldo har tidigare inte sagt något om en eventuell flytt men nu bryter han tystnaden i sociala medier – och gör det i starka ordalag.

”Mindre prat och mer action har varit mitt motto, men tanke på allt som sagts och skrivits måste jag ge min syn. Förutom att det är respektlöst mot mig som spelare är det respektlöst mot alla klubbar som är involverade i dessa rykten, såväl deras spelare som deras personal”, skriver Ronaldo.

Cristiano Ronaldo ler iklädd Juventus svarta uppvärmningsblus.

Senaste snurret i rykteskarusellen: Cristiano Ronaldo bjuds ut till Manchester City?

Juventus vill gärna sälja sin megastjärna redan i sommar.

Ingen comeback i Real Madrid

Ronaldo är speciellt upprörd över rykten som placerar honom i Real Madrid. Ronaldo spelade för klubben mellan 2009 och 2018.

”Min historia i Real Madrid är dokumenterad, i ord och i siffror, i rekord och i rubriker. Real Madrid-fansen kommer att fortsätta ha mig i sina hjärtan och jag har dem i mitt. Förutom Spanien har det också förkommit nyheter om mig i andra klubbar och ligor, men ingen försöker ta reda på den verkliga sanningen”.

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti sköt på tisdagen också hål på ryktet som placerar Ronaldo i klubben.

Cristiano Ronaldo vill nu få lite lugn och ro så att han kan fokusera på ligasäsongen som startar i helgen.

”Jag bryter tystnaden för jag kan inte tillåta att människor leker med mitt namn. Jag förblir fokuserad på min karriär och jag är förberedd på alla utmaningar som kommer. Allt annat är bara snack”, avslutar han.

Diskussion om artikeln