Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Friidrottens GP-serie avslutas i Lahtis – OS-finalisterna Wilma Murto, Topi Raitanen och Lassi Etelätalo samt rekorddamen Sara Kuivisto deltar

Från 2021
Uppdaterad 19.08.2021 18:55.
Programmet är inte längre tillgängligt
GP-tävlingen i friidrott i Lahtis (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Flera av våra bästa friidrottare från OS i Tokyo finns bland deltagarna då den inhemska friidrottens GP-serie avslutas i Lahtis. Förutom OS-finalisterna Wilma Murto, Topi Raitanen och Lassi Etelätalo samt rekorddamen Sara Kuivisto gör även skadedrabbade Lotta Kemppinen och Camilla Richardsson intressanta starter.

Den inhemska friidrottssäsongen kulminerar inom de närmaste veckorna med GP-avslutningen, Kalevaspelen och landskampen mot Sverige. GP-avslutningen i Lahtis ger intressanta formbesked framför allt av sådana idrottare som inte var med i OS.

Camilla Richardsson kan efter besvärliga skador igen tävla. Hon ställer upp på 3000 meter, denna gång utan hinder. Richardsson siktar på att komma i form till Kalevaspelen och till landskampen mellan Sverige och Finland, och starten i Lahtis är en mellanetapp på den vägen.

Också sprintern Lotta Kemppinen tvingades tacka nej till OS, men nu är hon igen i tävlingsform. Den långa tävlingspausen mitt under sommaren gör ändå hennes dagsform till ett stort frågetecken. Förhoppningsvis är EM-medaljören igen i skick för Kemppinen är en viktig del av damlandslaget i den kommande landskampen.

Bra formbesked inför nästa veckas Kalevaspel väntas också av Joonas Rinne på 800 meter, av Kristian Bäck i längd och av Reetta Hurske på 100 meter häck.

Flera starka OS-namn deltar

Också flera av våra friidrottare som lyckades bäst i Tokyo finns med i Lahtis. Av våra OS-finalister finns Wilma Murto med i stavtävlingen, Topi Raitanen jagar rekord på 3000 meter, och Lassi Etelätalo deltar i spjut.

På damernas 800 meter deltar Sara Kuivisto från Borgå Akilles. I Tokyo presterade Kuivisto den häpnadsväckande serien med fyra nationsrekord på fyra OS-starter.

GP-avslutningen i Lahtis visas på Yle Arenan klockan 17.20-21.00 och i TV2 klockan 18.30-21.00.

Kommentator: Niklas Henrichson

Diskussion om artikeln