Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mikko Manners Brynäs drabbat av regnkaos – hemmarinken fylldes av "brun sörja"

Uppdaterad 18.08.2021 18:52.
Mikko Manner fokuserar.
Bildtext Mikko Manner har inte tränat ett utländskt klubblag tidigare.

Ett kraftigt regnoväder drog in över Gävle och det drabbade den lokala ishallen hårt. Under onsdagen var de flesta av utrymmena där SHL-klubben Brynäs, som lotsas av Vasabördiga Mikko Manner, håller till översvämmade.

Larmet om vattenskadorna kom under natten till onsdagen. Arenan hade drabbats av strömavbrott och det var riktigt blött där i dag – isen hade smält, samtidigt som gym, omklädningsrum och förråd förstörts av vattenmassorna, rapporterar SVT.

– Vi hade 1,5 meter vatten överallt. Och vår nyanlagda is, sedan i fredags förra veckan, var helt täckt av ett brunt, sörjigt vatten, säger Pernilla Dalborg, Brynäs tillförordnande klubbdirektör, till tv-kanalen.

De materiella skadorna beskriver hon som "rätt så omfattande".

– Juniorer, herr- och damspelare, tränare på alla nivåer och folk på kansliet har varit nere och sopat och svabbat.

All verksamhet på arenan pausades och Brynäs delade bilder av översvämningen på Twitter.

Manner: "Ska ta in lite finsk hockey i Brynästaktiken"

Brynäs herrlag höll sig med nöd och näppe kvar i den svenska hockeyligan i våras och anställde därefter Vasatränaren Mikko Manner. I morgon ska laget spela träningsmatch mot AIK, men den spelas 40 minuters bilfärd bort i Hofors.

Med sig i tränarstaben har Manner en annan Vasaprodukt, Ari-Pekka Pajuluoma.

Tidigare denna månad fick chefstränaren Manner svara på om hans Brynäs skulle ha en finländsk spelstil.

– Den finska hockeyn har blivit en bra blandning av det finska och svenska, och nu ska jag ta in lite finsk hockey i Brynästaktiken också, lydde svaret.

Assisterande Lejonförbundskaptenen Manner har värvat landsmannen Veini Vehviläinen till Gävleklubbens mål för kommande säsong. I laget finns också finländska anfallarna Oula Palve och Tomi Sallinen.