Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VPS vantrivs i Helsingfors – kammade noll mot HJK:s reserver: "Vi skapade tillräckligt med chanser"

Uppdaterad 18.08.2021 21:26.
Sebastian Strandvall ser orolig ut.
Bildtext Kapten Sebastian Strandvall fick se sitt VPS kamma noll i Tölö (arkivbild).

Vid en seger mot jumbolaget Klubi 04 kunde VPS ha stigit upp i serieledning, dessutom med en match mindre spelad. Men i stället blev Vasalaget nollat av HJK:s unga reservlag – en ny missräkning i huvudstaden för VPS.

Chefstränaren Jussi Nuorela valde att rotera lite i VPS-startelvan och namn som Joonas Vahtera och Steven Morrissey började på bänken då tabelltvåan gästade jumbolaget Klubi 04.

HJK:s reservlag hade fått ihop ett av sina starkare lag för säsongen och i backlinjen presenterade man en helt ny spelare – mittbacken Patrik Raitanen, som hållit till i Liverpools, Fortuna Sittards och Spals akademier.

Raitanen och hans försvarskamrater i hemmalaget skötte sig ypperligt. Den första halvleken i Tölö bjöd mest på halvchanser, kvarten in i andra var det överraskande nog Klubi som öppnade målskyttet.

VPS hade skapat liv vid hemmamålet i samband med en hörnsituation och Klubi bara rensade iväg bollen. Nya VPS-backen Jiri Nissinen skulle som siste man ta emot bollen med bröstet vid mittplan – men KuPS-lånet misslyckades kapitalt.

Klubis skyttekung Samuel Anini utnyttjade tabben och rann igenom på VPS planhalva. Han fick god tid på sig att fundera hur han skulle avsluta, och i Vasamålet var HJK-produkten Tuomas Pöyhönen till slut chanslös.

Tungt Helsingforssaldo

Matchen bjöd inte på den finaste fotbollen och Nuorela försökte ruska liv i sitt lag med flera byten. VPS fick också en del chanser mot Klubimålet, men det sista saknades.

– Målskyttet fungerade inte, förutom det så följde vi nog matchplanen. Det var synd att de gjorde mål efter vår hörna, annars var det ju inte någon panik för vår del, tyckte VPS-kaptenen Sebastian Strandvall i Ruutus sändning.

På stopptid hade Vasalagets ytterback Miika Niemi den kanske bästa chansen. Hans nickförsök från nära håll seglade ändå långt över.

– Det grämer lite att vi inte fick det till bättre framåt då vi jagade kvittering, men de höll i bollen smart, berömde Strandvall.

– Vi skapade tillräckligt med chanser. Vi borde ha gjort mål, men så här är det ibland.

Detta var VPS tredje besök i Helsingfors för den här säsongen. De tre bortamatcherna har bara resulterat i en poäng; förra helgen fick man med sig ett kryss borta mot nykomlingen PK-35, och förra månaden förlorade man borta mot Gnistan.

I tabellen ser det ändå bra ut för Vasalaget. Med en match mindre spelad är man två poäng bakom ledande RoPS.

Division 1

Gnistan–PK-35 4–1 (0–0)

53' Gentrit Kovaqi 1–0

58' Fabian Maria Lago Vileda de Abreu 2–0

65' Jonathan Muzinga 2–1

76' Joel Europaeus 3–1

89' Rony Huhtala 4–1

Publik: 511

Klubi 04–VPS 1–0 (0–0)

59' Samuel Junior Anini 1–0

Publik: 131