Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Coronaviruset i Österbotten – 19.8

Från 2021
Uppdaterad 19.08.2021 13:37.
Skylt med texten "Coronatest" på finska och svenska.
Bild: Jarkko Heikkinen / Yle

Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Nio fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Under onsdagen har nio nya fall av coronasmitta bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt. 430 coronatest togs i distriktet och incidensen är nu 95.

Av de nio fallen är fyra i Vasa, och de är alla inom samma familj. Ledande läkare Heikki Kaukoranta säger till Yle österbotten att smittspårningen är komplicerad i fallet, men att medlemmar i familjen åtminstone har blivit exponerade för viruset i skolmiljö.

Incidensen i Vasa är idag 148.

Sju fall i Mellersta Österbotten

Sju nya fall av coronasmitta konstaterades i Mellersta Österbottens vårdsamkommun Soite på onsdagen. Flera av fallen gäller sådana personer som redan befann sig i karantän, medan smittspårningen pågår för andra.

Incidensen i Soitens område är 81.

Sex nya fall i Södra Österbotten

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt rapporterar ett något mindre antal nya smittfall. Under onsdagen konstaterades sex nya fall i distriktet, då det under de senaste veckorna dagligen rört sig om ett tiotal fall.
Under onsdagen togs 730 coronatest och incidensen i Södra Österbotten är idag 81,4 fall per 100 000 personer på två veckor.

Diskussion om artikeln