Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Framtidens golfproffs möts i juniortävling i Ekenäs under helgen

Från 2021
Porträtt av Annika Colérus och Henrik Sarajas som står bredvid varandra och ser in i kameran. De står på en golfbana, i bakgrudnen finns terränghinder.
Bildtext Eke Golfs ordförande Annika Colérus och klubbchef Henrik Sarajas säger att de är beredda på oväntade överraskningar trots att arrangemangen inför helgens juniortävling börjar vara färdiga.
Bild: Yle/Christoffer Westerlund

Golfjuniorer från Helsingfors till Uleåborg samlas i Ekenäs under helgen. På golfbanan Eke Golf går en nationell juniortävling i golf av stapeln. Arrangörerna väntar sig ett glatt spel som inte låter sig störas av augustivädret.

Den femte deltävlingen i en nationell juniortävling i golf spelas på Eke Golf i Ekenäs den 21 till 22 augusti. Sammanlagt 78 unga golfspelare från hela Finland samlas i Ekenäs. 

Lyssna på intervjun med Eke Golfs ordförande Annika Colérus och tävlingsledaren Henrik Sarajas. Artikeln fortsätter efter inslaget.

Ordförande och klubbchef för Eke Golf ser fram emot helgens juniortävlingar

10:14

Spelarna är i åldern 8 till 21. Trots att tävlingen är för juniorer skiljer den sig inte mycket från tävlingar för äldre åldersklasser. 

– Tävling som tävling skulle jag säga. Juniorer tar kanske risker och spelar lite vilt, men det är roligt att se glada miner, säger Henrik Sarajas. 

Porträtt av klubbcgef Henrik Sarajas som poserar med armarna bakom ryggen. I bakgrunden syns några björkar och delar av golfbanan. Sarajas ser in i kameran.
Bildtext Tävlingsledaren Henrik Sarajas säger att det behövs många som hjälper till för att tävlingen ska löpa smidigt under helgen.
Bild: Yle/Christoffer Westerlund

Sarajas är klubbchef på Eke Golf. Han är också tävlingsledare för helgens juniortävling. 

– Det är väldigt hård nivå på spelarna. Det är roligt att se att framtidens elitspelare kommer till Eke Golf nu på lördag och söndag för att spela. 

Golf är en relativt säker sport under coronapandemin. Man spelar utomhus där det finns gott om utrymme och det är lätt att hålla avstånd till varandra. 

Porträtt av Annika Colérus som står med armen på räcket till klubbhuset vid Eke golf. Hon ser in i kameran och ler. I bakgrunden skymtar golfplanen och ett av vattenhindren.
Bildtext Eke Golfs ordförande Annika Colérus ser fram emot helgens tävlingar.
Bild: Yle/ Christoffer Westerlund

Eke Golfs ordförande, Annika Colérus, säger att allt fler hittat till sporten golf, just på grund av coronapandemin. 

– Redan i fjol märkte man att antalet människor som spelar golf ökade. Det såg man på alla golfklubbar i landet, säger Annika Colérus.

Bild av en del av en golfbana. På bilden syns ett hål och ett vattenhinder. Himlen är mörk och molnig.
Bildtext Tjugo grader varmt och halvklart är optimalt väder för att spela golf enligt Annika Colérus.
Bild: Yle/Christoffer Westerlund

Enligt Colérus är golfbanorna i gott skick trots veckans hårda regn. 

Tävlingen kör igång klockan 8.30 på lördag morgon och håller på hela dagen. Då spelas 36 hål. På söndag börjar man klockan 9.30 och då spelas 18 hål. 

Diskussion om artikeln