Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sveriges skiddrottning lider av överansträngning och står över tävling – "Det här är inget unikt för Frida"

Frida Karlsson.
Bildtext Frida Karlsson lider av överansträngning.

Den svenska skiddrottningen Frida Karlsson skulle på torsdagen möta bland andra Marit Bjørgen i Toppidrettsveckans 55 kilometer långa rullskidlopp, men Karlssons hälsa satte stopp för de planerna.

Den 22-åriga längdstjärnan Frida Karlsson borde ha deltagit i den norska Toppidrettsveckan i rullskidåkning, men svenskan lider av överansträngning och står över tävlingen där hon skulle ha ställt sig på samma startlinje som bland andra den norska skiddrottningen Marit Bjørgen samt den svenska långloppsspecialisten Lina Korsgren.

– Enligt de tester vi har gjort är hon väldigt överansträngd. Det är viktigt att stå över tävlingar så att hon får vila, sade Sveriges landslagsläkare Per Andersson enligt nyhetsbyrån STT.

Karlsson har även tidigare under sin karriär dragits med motsvarande problem. Enligt Andersson är Karlsson mål, OS i Peking 2022, ändå inte i fara.

– Det här är inget unikt för Frida. Alla idrottare måste hitta balansen mellan ansträngning och vila. Frida har en bra träningsperiod på gång just nu, så det här är inte på något sätt oroväckande, sade Andersson.

Karlsson har vunnit VM-guld i stafett och tre VM-silver och två VM-brons på de individuella sträckorna.