Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Många pop up-vaccineringar ordnas i Åbo under veckoslutet

vaccinering
Bildtext Pop up-vaccineringar ordnas på olika håll i staden.

Under veckoslutet finns det många möjligheter för Åbobor i alla åldrar att ta första coronavaccindosen. På flera håll i staden ordnas pop up-tillfällen.

Vid den nya coronamottagningen på Satakuntavägen 105 är det möjligt att få den första coronavaccindosen nu på söndag 22 augusti kl. 8.45–15.15 utan tidsbokning.

Pop up-vaccinationer ordnas också på Satakuntavägen nästa veckas torsdag och fredag samma tid.

I detta skede ges andra dosen endast med förhandsbokad tid, men under hösten ska Åbo stad också ordna pop up-vaccineringar för personer som ska få den andra vaccindosen.

När den nya mottagningen på Satakuntavägen öppnade i måndags uppstod trängsel på parkeringsplatsen, och Åbo stad påminner om att det också är möjligt att ta sig till mottagningen med cykel och buss. Till exempel Föli-bussarna 2A, 2B, 6, 60 och 7 kör längs Satakuntavägen.

Pop up för unga och studerande ordnas på söndag

För unga åbobor i åldern 12–15 och unga vuxna samt studerande i åldern 16–29 ordnas också pop up-vaccineringar med första vaccindosen nu på söndag kl. 10–15.00.

Pop up-mottagningen finns i studenthälsovårdens lokaler på Tavastgatan 10.

Vaccinet är Pfizer Biontechs Comirnaty.

Det är mestadels åldersgruppen 16 till 29-åringar som tar coronavaccinet i Åbo för tillfället, och enligt stadens ansvariga smittskyddsläkare Jutta Peltoniemi har pop up-tillfällena gjort att staden kunnat snabba på vaccinationstakten.

Alla Åbo stads pop up-vaccinationstillfällen finns samlade på webbplatsen Pop up-coronavaccinationsmottagningar i Åbo

Vaccination för gravida ordnas vid Tallbackens rådgivning

På lördag och söndag ordnas det också vaccinering för gravida Åbobor och deras partners vid Tallbackens rådgivning i Åbo på Luolavuorigatan 2.

Också kvinnor som har fött inom de tre senaste månaderna samt deras partners ta sig till rågivningen för att få vaccin.

För att som gravid ta vaccinet under helgen behöver du boka tid via stadens e-hälsotjänster. När du bokar vaccinationstid ska du också nämna partnern, om hen också ska ta vaccinet. 

Ifall du redan har en annan vaccintid bokad så kan du avboka den via eHälsoservice-sidorna eller via coronavaccinationstelefonen.

Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar att gravida vaccinerar sig mot coronaviruset.