Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

"Trafikbrott och slarv får aldrig förklaras med att chauffören har haft bråttom" – bussbolagen möttes om trafiksäkerheten i Åbo

Buss nummer sex i korsningen mellan Auragatan och Slottsgatan i Åbo.
Bildtext Trots att antalet trafikolyckor har minskat de senaste åren i Åbo är de många sett till invånarantalet.

På fredagseftermiddagen höll Åboregionens kollektivtrafik Föli möte tillsammans med sina transportoperatörer. På agendan stod diskussion kring trafiksäkerheten i staden.

På mötet diskuterades den tragiska händelsen som inträffade i Åbotrafiken för drygt två veckor sedan, där en buss krockade med en kvinna på elsparkcykel som avled.

Polisen har meddelat att de misstänker busschauffören i krocken för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt dödsvållande.

- Alla är skakade av att det kunde hända, och vi väntar på att polisens utredning ska bli klar, säger Åbos kollektivtrafikchef Sirpa Korte när Yle Åboland ringer upp henne efter mötet.

Korte: Trafikbrott och slarv är oacceptabelt

Bussbolagen ska återigen påminna chaufförerna om vikten av att följa trafikreglerna och att inte ha bråttom i trafiken.

- Trafikbrott och slarv får aldrig förklaras med att chauffören har haft bråttom. Det här är saker som vi har diskuterat många gånger förr.

Kollektivtrafikchef Sirpa Korte står i röd jacka framför den gula Fölibussen.
Bildtext Kollektivtrafikchef Sirpa Korte betonar vikten av att följa trafikreglerna.

Enligt Korte diskuteras just nu inga tekniska lösningar som kunde trygga trafiken.

- Om det framkommer att busschauffören kört mot rött så finns det inga tekniska lösningar som kunde ha förhindrat det som inträffade, säger Korte.

Diskussion om artikeln