Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mycket rotation då Finland krossades i andra EM-matchen – experten: "Spelarnas misstag tvingade tränaren att göra byten"

Från 2021
Volleybolldamerna samlade runt sin tränare.
Bildtext Finlands volleybolldamer har inlett EM med två raka förluster.
Bild: Lehtikuva

Holland var klar favorit mot de finländska volleybolldamerna. Och visst blev det en andra raka förlust för Finland i EM i volleyboll.

I går hade Finland alla chanser att starta EM på bästa sätt, med en seger över grannen Sverige. Men i stället vände svenskorna 0–2 till 3–2 och tog sin första EM-vinst på 50 år.

I dag väntade ett på förhand betydligt tuffare motstånd för finländskorna. Holland är en av favoriterna i gruppen, och laget spelade EM-final både 2015 och 2017.

På planen blev det orange dominans från start. Slutresultatet 3–0 (25–10, 25–10, 25–18) lämnade ingenting att sia om.

– På förhand var det solklart att det skulle bli en jättetuff match, erkände Suvi Kokkonen, Finlands bästa poängplockare med åtta poäng, för Yle.

Den finländska insatsen var bäst i tredje set. Nämnas bör också att tränaren Tapio Kangasniemi passade på att rotera i truppen och vila spelare inför morgondagens viktiga Ukrainamatch i Cluj-Napoca, Rumänien.

– Alla spelares insatser behövs. Alla som kommer in måste vara redo för kamp. Det är ett kännetecken för det här laget och lyckligtvis syntes det i tredje set, tyckte tränaren.

– Kangasniemi vill ge erfarenhet åt spelarna så att vem som helst kan tas in då man möter sina huvudmotståndare. Nackdelen är att ingen riktigt kommer in i matchen. I dag tvingade misstagen också till byten, menade Yle Urheilus expert Pauliina Vilponen.

Diskussion om artikeln