Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tung förlust för volleybolldamerna i viktiga matchen mot Ukraina – nu krävs mycket för att Finland ska gå vidare

Från 2021
Finska volleybolldamer hoppar vid nätet.
Bildtext Ukrainas stjärna Olesia Rykhliuk gjorde tjugo poäng i matchen.
Bild: CEV

Lördagskvällens möte med Ukraina pekades ut som en nyckelmatch i volleybolldamernas EM. Men också den här matchen slutade i förlust, och nu krävs det mycket för att Finland ska gå vidare från gruppen.

Efter den svidande premiärförlusten mot Sverige var det inget snack om saken i Finlands match mot Holland i går. Det blev förlust med klara siffror, samtidigt som tränaren Tapio Kangasniemi vilade spelare i truppen inför dagens så viktiga Ukrainamatch.

Volleybolldamernas mål var att ta sig vidare från gruppen till åttondelsfinal och en seger i dagens Ukrainamatch skulle ha gjort väl med tanke på den drömmen. I stället blev det en ny blåvit förlust.

Finland kämpade exemplariskt i dagens match, men man bjöd med Ukraina i seten lite för ofta. Dessutom blev det åter lite för många enkla misstag för finländskorna, och segern blev ukrainsk med siffrorna 3–1 (25–19, 25–23, 26–28, 25–22).

– Klart att förlusterna grämer, men det är svårt att hitta enskilda orsaker till dem. Lagen vi mött har haft långa spelare som slår hårt, kommenterade Vasabördige spelaren Kaisa Alanko för Yle.

De fyra bästa av totalt sex lag i gruppen går vidare. För att Finland ska ta sig vidare krävs segrar i de två återstående matcherna, eller hjälp från andra resultat i gruppen. På måndagen möter man Turkiet, som är på delad andra plats på Europarankningen.