Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Lyckat stiglöpningsevenemang i Västerbyskogarna: ”Vi är jättenöjda”, säger arrangörerna

Uppdaterad 22.08.2021 14:03.
En löpare kommer upp för en backe.
Bildtext Jani Rintala var snabbast på 50 kilometer i stiglöpningsevenemanget i Västerby.

På lördagen (21.8) ordnades Western Village Trail Run för första gången i skogarna i Västerby friluftscentrum i Raseborg. Evenemanget som samlade 300 deltagare lyckades och gav arrangörerna mersmak.

Totalt 300 stiglöpare deltog i evenemanget. Deltagarna hade valt att löpa på stigar i skogen på sträckor mellan fem och 50 kilometer.

Flera löpare kommer löpande efter varandra.
Bildtext Calle Forsström kommer först, med Thomas Souranto, Jon Lindström och Dan Söderlund i bakhasorna.

Jonna Öblom från arrangörsföreningen Raseborg Trail Runners säger att feedbacken från deltagarna varit enbart positiv.

- Deltagarna som till största delen kommer från södra Finland var riktigt nöjda med rutterna och att det var så fint ute i skogen.

- Vi är nog jättenöjda att vi gjorde det här. Föreningen är ungefär ett år gammal och redan nu kunde vi ordna evenemanget, säger hon.

Ordnas på nytt om ett år

Redan nu står det klart att det blir ett motsvarande evenemang också år 2022 på samma ställe. Jonna Öblom säger att arrangörerna kommer att samla in så mycket information de kan av årets deltagare.

- Under dagens lopp har det framkommit att deltagarna skulle önska en löpsträcka som skulle var längre än tio kilometer, men kortare än 25 kilometer.

- Också vissa tidtabellsjusteringar kan vara aktuella. Vi kommer också att göra det möjligt för deltagare att anmäla sig på plats, säger hon.

Två kvinnor löper efter varandra.
Bildtext Charlotta Souranto löpte 25 kilometer på lördagen.

Jonna Öblom säger att arrangörerna för evenemanget nästa år kunde marknadsföras utomlands också.

- Jag tror att det skulle finnas ett intresse för löpare också längre i från för vårt lopp, säger hon och poängterar att det för stiglöpare är väldigt viktigt att naturen där man löper är fin.

Och fin är ju naturen i Västerbyskogarna.

Resultaten från årets evenemang finns på arrangörernas webbplats.

Artikeln uppdaterad 22.8 klockan 9.20. Western Village Trail Run ordnades av Raseborg Trail Runners inte av Team Nordic Trail Run Raseborg som det felaktigt stod tidigare.