Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svidande slut på Champions League-kvalveckan för Åland United – schweiziska mästarna Servette bättre med uddamålet

Uppdaterad 21.08.2021 22:41.

Schweiziska mästarna Servette blev för svåra för Åland United i den andra Champions League-kvalmatchen. Ett schweiziskt mål strax före paus räckte för att förstöra hemmafesten.

Det var full fart framåt från start som gällde då Åland United och schweiziska Servette möttes i finalen av Champions League-kvalturneringen i Mariehamn. En seger i den här matchen skulle garantera vinnaren 100 000 euro och en plats i sista kvalomgången före gruppspelet.

När en kvart spelats blev det riktigt livat på planen. Åländskornas målspottare Cassandra Korhonen höll på att komma fri med bollen mot målet, men krockade hårt med Servettemålvakten Ines Perreira.

Publiken krävde straff, men i stället valde domaren att ge Servette en frispark. Därefter var det schweizarna som skulle skapa halvlekens vassaste chanser.

Tio minuter efter Korhonens målvaktskrock fick Monica Mendes en gyllene chans att föra Servette i ledning. Portugisiskan fick chansen att trycka in en målvaktsretur från närhåll, men hon bommade.

Kalldusch före paus

När man var inne på stopptid inför halvtidsvilan kom kallduschen som till slut skulle krossa Uniteds Europadröm. Backen Laura Felber nådde högst på en hörna och gav gästerna ledningen.

Åland United hittade en växel till i den andra halvleken, men man hade svårt att komma till toppchanser.

Den bästa chansen för regerande finländska mästarna i den 77:e minuten. Inbytte estniskan Signy Aarna fick till en bra nick på Dana Leskinens inlägg, men bollen gick i ribban via målvakten Perreira.

United tryckte på mot motståndarnas straffområde på slutet, men årets Champions League-äventyr tog slut i kväll. Nu får laget fokusera på den inhemska ligan, där man är trea, sju poäng efter ledande KuPS.

Champions League-kvalturnering, final

Servette–Åland United 1–0 (1–0)

45+2' Laura Felber 1–0

Videokälla: Åland United