Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Är karriären över nu? Manny Pacquiao förlorade i comebacken: ”Sådan är boxningen – jag gjorde mitt bästa”

Uppdaterad 22.08.2021 09:53.
Yordenis Ugas möter Manny Pacquiao.
Bildtext Manny "Pacman" Pacquiao förlorade mot Yordenis Ugas.

Boxningslegendaren Manny Pacquiao gjorde sin första match på två år då han ställdes mot Yordenis Ugas i WBA-förbundets titelmatch i weltervikt. Comebacken slutade i förlust för ”Pacman” efter domarröster.

I juli 2019 vann Manny Pacquiao WBA-förbundets bälte i weltervikt, men han tappade titeln i början av det här året på grund av inaktivitet.

För tre månader kom beskedet att Pacquiao att ha skulle göra comeback och först var det tänkt att han skulle möta Errol Spence Jr. Förra veckan byttes dock motståndaren ut till Yordenis Ugas – den boxare som tog över titelbältet efter Pacquiao.

Därmed blev fajten en titelmatch och inför drabbningen sa ”Pacman” att det här kunde vara det sista vi ser av honom i ringen. Frågan är nu om verkligen det blir så. 42-årige Pacquiao gick fulla tolv ronder mot Ugas men förlorade efter domarröster.

– Sådan är boxningen. Det var svårt för mig att göra justeringar, mina ben var trötta. Tyvärr förlorade men jag gjorde mitt bästa.

– Nu måste jag vila innan jag fattar beslutet. Jag kommer att meddela det nästa månad, säger Pacquiao som är senator i hemlandet Filippinerna och har nämnts som en tänkbar presidentkandidat i valet nästa år.

Yordenis Ugas fick matchen mot Pacquiao då den tilltänkta motståndaren Errol Spence Jr drabbades av en ögonskada.

– Jag är väldigt glad över segern men framför allt vill jag tacka Manny Pacquiao för den här möjligheten. Jag hade bara två veckors träning men jag lyssnade på min tränare och det gick vägen.

– Jag är regerande mästare och det visade jag verkligen nu. Jag har stor respekt för Manny men den här matchen vann jag, säger Ugas.