Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Niclas Grönholm har fått en tuff start på VM-säsongen – utslagen i semifinal i Sverige

Uppdaterad 22.08.2021 22:47.
Niclas Grönholm blickar ut över isbanan.
Bildtext Niclas Grönholms (arkivbild).

Niclas Grönholm har inte fått någon drömstart på årets upplaga av VM-serien i rallycross. I säsongens andra deltävling i svenska Höljes missade han finalen.

VM-premiären i slutet av förra månaden var tung för Ingåbon Grönholm. Hans äventyr i Barcelona tog slut i semifinalen efter att han kört in i väggen med sin Hyundai.

Den här veckan fortsatte VM-serien med den svenska deltävlingen i Höljes. Också den här gången var det färdigkört för Grönholm efter semifinalskedet.

Finländaren startade från andra led i sin semifinal, men hans finalchanser grusades av ett tidsstraff. Grönholm hade den näst snabbaste tiden i sin semifinal, men straffades med fem sekunders tidstillägg för att ha genat i en kurva.

Tävlingens andra finländare, Juha Rytkönen, tog sig till final. Där slutade han på sjätte och sista plats, bröderna Timmy och Kevin Hansen fixade en svensk dubbelseger.

I RX2e-klassen skrev Jesse Kallio finländsk rallycrosshistoria. Han blev den första finländaren tagit hem en deltävling i serien för elbilar.

VM-serien i Rallycross, deltävling 2/7

1) Timmy Hansen SWE 4.26,709

2) Kevin Hansen SWE 4.27,758

3) Kevin Abbring NED 4.28,354

...

6) Juha Rytkönen FIN 4.31,345

Niclas Grönholm utslagen i semifinal.

VM-sammandraget

1) T Hansen 57 poäng

2) K Hansen 51

3) Krisztian Szabo HUN 40

...

6) Grönholm 28

8) Rytkönen 25