Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Niki Mäenpää gjorde debut i italienska ligan – höll tätt i första halvlek men efter paus sprack nollan på Napolis andra straff

Niki Mäenpää i Venezia.
Bildtext Niki Mäenpää vaktade målet för Venezia i den första Serie A-omgången.

Venezia är tillbaka i det italienska finrummet efter en paus på 20 år. På söndagskvällen sparkade Niki Mäenpääs klubb igång Serie A-säsongen med en 0–2-förslut mot Napoli.

Ett nytt kapitel har skrivits i Niki Mäenpääs fotbollskarriär. Målvakten är nu också spelare i Serie A. 36-årige Mäenpää gjorde debut i den italienska ligan på söndagskvällen då Venezia mötte storklubben Napoli i den första omgången.

Mäenpää hade en del problem med Napolis höga press i den första halvleken och höll bland annat på att ställa till det för sig då han sköt bollen på en framrusande Victor Osimhen. Finländaren hade ändå turen på sin sida då bollen gick utanför stolpen.

Mäenpää räddade också ett farligt skott av Matteo Politano i den första halvleken och höll nollan under sina första 45 minuter i Serie A. Efter paus sprack dock nollan.

Lorenzo Insigne sköt en straff högt över i den 57:e minuten, men när han fick chansen på nytt från elva meter några minuter senare överlistade han Mäenpää.

– Vid den andra straffen visade Inzigne varför han är lagkapten. Det är i svåra skeden som kaptenen ska kliva fram.

– Med sin attityd visar han exempel. Han förtjänar att vara lagkapten och bör hyllas även om jag aldrig har tvivlat, säger Napolis tränare Luciano Spaletti enligt Football Italia.

Venezia var nära en kvittering i den 68:e minuten men Francesco Fortes skott gick i stolpen, och i stället avgjorde Napioli några minuter senare. Eljif Elmas vek in i straffområdet och dunkade in 2–0 som blev slutresultatet.